Ταυτότητα

Ο ιστότοπος για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες, BookSitting, δημιουργήθηκε τον Νοέμβριο του 2014 από την Αλεξία Καλογεροπούλου.

Γρήγορα αγαπήθηκε από τους αναγνώστες και, χάρη στη στήριξή τους, σημειώνει διαρκώς ανοδική πορεία. Αφουγκράζεται τις τάσεις των καιρών μας και η θεματολογία του συνεχώς διευρύνεται. Στηρίζει τις τέχνες, γι’ αυτό είναι χορηγός επικοινωνίας σε σημαντικές εκδηλώσεις, φεστιβάλ, θεατρικές παραστάσεις και εκθέσεις.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του θα βρείτε απόψεις για βιβλία που διαβάσαμε και μας άρεσαν, παλαιότερα και νέα, παρουσιάσεις νέων κυκλοφοριών, ενημερώσεις για εκδηλώσεις και ειδήσεις που αφορούν το βιβλίο και τις τέχνες, αφιερώματα, ποιητικές ανθολογίες, διηγήματα και ποιήματα αναγνωστών, συνεντεύξεις με αξιόλογους δημιουργούς, προτάσεις για θεατρικές παραστάσεις και εικαστικές εκθέσεις, διαγωνισμούς, αφιερώματα και εκτεταμένες αναφορές σε παιδικά βιβλία που θέτουν τη βάση για τον αυριανό αναγνώστη.

#menoumespiti_kai_grafoume

Την εποχή της «καραντίνας», κάτω από την απειλή του κορωνοϊού, το BookSitting δημιούργησε στις 18 Μαρτίου 2020, από τις πρώτες μέρες του περιορισμού της κυκλοφορίας, τη δράση «Μένουμε σπίτι και γράφουμε», την οποία αγκάλιασαν σπουδαίοι ποιητές, συγγραφείς και άνθρωποι από τον ευρύτερο χώρο των τεχνών, αλλά και άνθρωποι χωρίς προηγούμενη συγγραφική εμπειρία που θέλησαν να μοιραστούν τις σκέψεις τους. Στόχος της δράσης ήταν παροτρύνει τους αναγνώστες του να εκφράσουν δημιουργικά τα συναισθήματα και τα βιώματά τους αλλά και να αντλήσουν δύναμη από τα κείμενα των άλλων.

Το BookSitting είναι ιδιαίτερα κοινωνικό και εξωστρεφές και θα το βρείτε, εκτός από την ηλεκτρονική διεύθυνση www.booksitting.gr, στο facebook, στο instagram και στο twitter.

Αλεξία Καλογεροπούλου

H Αλεξία Καλογεροπούλου σπούδασε Ψυχολογία στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και συνέχισε με άριστα τις μεταπτυχιακές σπουδές της (Master) στο Τμήμα Επικοινωνίας και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδίκευση στις Πολιτισμικές Σπουδές και στην Ανθρώπινη Επικοινωνία.

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο και στην ψηφιακή ΕΡΤ. Το 2014 δημιούργησε τον ιστότοπο για τα βιβλία, τις τέχνες και τις ιδέες BookSitting.

Έχουν εκδοθεί δύο ποιητικές συλλογές, της Λέξεις στην άμμο (εκδ. 24γράμματα, 2019) και Μεθεόρτια Έθιμα (εκδ. 24γράμματα, 2020), και το βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης Είσαι το Κάρμα μου (Allegro / Εμπειρία Εκδοτική, 2010). Το 2021 επιμελήθηκε τον συλλογικό τόμο Συνομιλίες με τα πρόσωπα του 1821 που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα, με τη συμμετοχή 21 σύγχρονων Ελλήνων και Ελληνίδων συγγραφέων. Διηγήματα και ποιήματά της έχουν συμπεριληφθεί σε συλλογικές εκδόσεις και ανθολογίες και έχουν δημοσιευθεί σε έντυπα και ηλεκτρονικά περιοδικά.

Συνεργάτες

Παρασκευή Κοψιδά – Βρεττού 

Παρασκευή Κοψιδά-Βρεττού

Η  Παρασκευή (Βιβή) Κοψιδά-Βρεττού γεννήθηκε στη Λευκάδα. Σπούδασε με υποτροφία στη Φιλοσοφική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ως υπότροφος του Ι.Κ.Υ. εκπόνησε διδακτορική διατριβή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έλαβε τον τίτλο του διδάκτορα (1993) με βαθμό «άριστα». Από το «Ανοικτό Πανεπιστήμιο» έλαβε τίτλο μεταπτυχιακής ειδίκευσης (1994),  στην Ανοικτή και εξ αποστάσεως εκπαίδευση.

Ως φιλόλογος και Σχ. Σύμβουλος Φιλολόγων Λευκάδας (2003-2014) έχει αναπτύξει έντονη και πολυεπίπεδη εκπαιδευτική, επιστημονική και ερευνητική δραστηριότητα. Έχει λάβει μέρος σε πανελλήνια και διεθνή συνέδρια. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, λογοτεχνικού, παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου. Μελέτες, άρθρα και βιβλιοκρισίες της έχουν δημοσιευτεί σε επιστημονικά περιοδικά, πρακτικά συνεδρίων,  επετηρίδες και  στον τύπο. Για το ποιητικό της έργο έχει αποσπάσει βραβεία και επαίνους.

Είναι μέλος διαφόρων επιστημονικών εταιρειών και φορέων (Πανελλήνιας Ένωσης Φιλολόγων, Πανελλήνιας Ένωσης Σχολικών Συμβούλων,  Ελληνικής Λαογραφικής Εταιρείας, Ελληνικής Παιδαγωγικής Εταιρείας, Ελληνικού Ινστιτούτου Εφαρμοσμένης Παιδαγωγικής και Εκπαίδευσης, Εταιρείας Θεωρίας, Έρευνας και Διδακτικής της Ιστορίας, του Κύκλου Ποιητών, της Εταιρίας Ελλήνων Λογοτεχνών). Το 2014 ίδρυσε τον «Σύνδεσμο Φιλολόγων Λευκάδας», του οποίου είναι Πρόεδρος. Έχει εκδώσει πολλά βιβλία φιλολογικού, παιδαγωγικού και λαογραφικού περιεχομένου και ποιητικές συλλογές.

Δείτε τα βιβλία της εδώ: https://bit.ly/3Hakuzn


Τάκης Π. Πιερράκος

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΙΕΡΡΑΚΟΣ

Ο Τάκης  Π. Πιερράκος  γεννήθηκε στη Δροσοπηγή Λακωνίας το έτος 1958. Είναι πτυχιούχος της Νομικής Σχολής Αθηνών και κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου (Μάστερ) του Πανεπιστημίου της Ουαλίας στο πεδίο του ναυτικού δικαίου.

Ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως αυτοαπασχολούμενος δικηγόρος.

Έχει εκδώσει τέσσερα ποιητικά βιβλία: Απώλεια Βεβαιότητας (Οδός Πανός, 2010), Η σκιερή πλευρά των πραγμάτων (Οδός Πανός, 2012), Ποιήματα 2003-2013 (Οδός Πανός, 2014) και Σε ρόδινο Μισόφωτο Γραμμένη (25 Ερωτικά) (Εκδόσεις Περισπωμένη). Έμμετρα πονήματά του έχουν δημοσιευτεί σε συλλογικά έργα και στο διαδίκτυο.


Αντώνης Κερασνούδης

Ο Αντώνης Κερασνούδης ξεκίνησε να αποκρυπτογραφεί τα μυστικά της Νευρολογίας στο Πανεπιστήμιο Ruhr, του Bochum της Γερμανίας, όπου και διατηρεί έως σήμερα τη θέση του Επίκουρου Καθηγητή. Ζει στις Σέρρες, ιχνηλατεί την ποίηση όχι στα ράφια των βιβλιοπωλείων, αλλά μέσα από την ιατρική παρατήρηση των ανθρωπίνων ψυχών. Διδάσκεται καθημερινά από τις ιστορίες ζωής, αλλά και τη γλώσσα των σωμάτων που νοσούν.

Η ποίηση αρχίζει και τελειώνει για τον ίδιο με τις λέξεις της, δεν επιτρέπει ούτε ένα βήμα παραπέρα. Προτιμά να την αφουγκράζεται καθώς διαλέγεται με τον εαυτό της, ανάμεσα στη μυστική συνεννόηση των λέξεών της, παρά να τη βιώνει δια των τελεολογικών χειλιών ενός τρίτου προσώπου. Το δικό του ρομαντικό αίσθημα για τον κόσμο μοιάζει με το αίσθημα του αρρώστου για την υγεία…


Τίνα Πανώριου 

Η Τίνα Πανώριου γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μένει στο Παλαιό Ψυχικό. Πήγε σχολείο στη Σχολή Μωραΐτη κι έπειτα σπούδασε Αγγλική Φιλολογία.

Αγαπά τη Μήλο και την Ιθάκη. Εργάστηκε για 20 χρόνια, μέχρι το 2013, στην ΕΡΤ ως πολιτιστική συντάκτρια. Εργάστηκε επίσης στις εφημερίδες ΕΘΝΟΣ, ΕΙΔΗΣΕΙΣ, ΕΒΔΟΜΗ, στα περιοδικά ΕΝΑ, ΚΑΙ, ΕΠΙΚΑΙΡΑ, ΤΗΛΕΡΑΜΑ, PENTHOUSE. στο ραδιόφωνο Κανάλι 1 και ΣΚΑΙ. Είχε δική της εκπομπή στον σταθμό SEVEN X με τίτλο «Από στόμα σε στόμα».

Συνεργασίες με sites: Diastixo, postmodern, Intownpost.com, Tetragwno.gr και, φυσικά, BookSitting. Τα τελευταία 15 χρόνια ασχολείται αποκλειστικά με τον χώρο του βιβλίου. Η τηλεταινία της Το όνομά μου είναι Άσσαντ διαγωνίστηκε στο Φεστιβάλ της Δράμας.