Συνέντευξη στην Τίνα Πανώριου
σε πρώτο πρόσωπο
Ονομάζομαι Παναγιώτα Παρασκευοπούλου (με συγγραφικό ψευδώνυμο Alisha P. Mawr). Το συγκεκριμένο ψευδώνυμο χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στον Τιπ Τουπ (εκδόσεις Βοτανικό Πάρκο Αττικής) και θα συνεχίζει να χρησιμοποιείται από δω και πέρα, καθώς οι επόμενες εκδόσεις των βιβλίων μου θα γίνουν στο εξωτερικό. Έχω εκδώσει ήδη πέντε βιβλία στην Ελλάδα (δυο μυθιστορήματα, ένα παιδικό και δύο ποιητικές συλλογές).
Πιο συγκεκριμένα, τώρα ξεκίνησα να γράφω το παραμύθι μου με έμπνευση το Βοτανικό Πάρκο Αττικής. Έψαχνα να βρω μια ιστορία, ένα παραμύθι που να συνδυάζει την ομορφιά της φύσης με τη μαγεία της περιπέτειας. Και τότε γεννήθηκε ο Τιπ Τουπ, ένα σκιουράκι που, πέραν των άλλων, αντιπροσωπεύει έναν ύμνο στη διαφορετικότητα.
Όσο για τον ήρωά μου, ο Τιπ Τουπ είναι ένα σκανταλιάρικο και τρυφερό σκιουράκι που έχει όμως μια διαφορά από όλα τα υπόλοιπα σκιουράκια του κόσμου. Πολύ απλά, ο Τιπ Τουπ δεν έχει ουρά! Λατρεύει όμως την περιπέτεια και τρέχει πάνω κάτω στο Βοτανικό Πάρκο για να βρει το ωραιότερο βελανίδι στον κόσμο και να κάνει έκπληξη στη μαμά του. Μαζί του παίζουν η αδερφή του Κλάρα και ο κολλητός του φίλος, το παχουλό κουνέλι Μαλούφ. Κατά τη διάρκεια της αναζήτησής του όμως ο Τιπ Τουπ συναντά τη μάγισσα Χαλαζία η οποία τού θέτει το μεγαλύτερο δίλημμα της ζωής του: να αποκτήσει κι εκείνος μια ουρά όπως όλα τα σκιουράκια αλλά να αφήσει το Βοτανικό Πάρκο να καταστραφεί για πάντα ή να σώσει το Βοτανικό Πάρκο και να μείνει για πάντα χωρίς ουρά. Τι θα διαλέξει άραγε το σκιουράκι;
Μόνο ο Τιπ Τουπ γνωρίζει την απάντηση σε αυτό, ούτε καν εγώ που έγραψα για κείνον. Βλέπετε ο Τιπ Τουπ είναι ένα πολύ αυτόνομο σκιουράκι γι’ αυτό και όταν μου ζητήθηκε να γράψω ένα παραμύθι για το Βοτανικό Πάρκο αμέσως ο Τιπ Τουπ μού χτύπησε την πόρτα και μου είπε: «Νομίζω πως είμαι αυτό που ψάχνεις.