Λογοτεχνική κριτική και Τύπος | Διαδικτυακή ομιλία των Νίκου Μπακουνάκη και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου

Διαδικτυακή ομιλία των Νίκου Μπακουνάκη και Βαγγέλη Χατζηβασιλείου με θέμα τη «Λογοτεχνική κριτική και Τύπος» από το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. Δείτε πώς μπορείτε να την παρακολουθήσετε.

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονι-κής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας, για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 26 Φεβρου-αρίου 2021 και ώρα 19:00, η διαδικτυακή ομιλία των Νίκου Μπακουνάκη και Βαγγέλη Χατζηβασι-λείου, με θέμα Λογοτεχνική κριτική και Τύπος, με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο οικείος σύνδεσμος).

Η δήλωση συμμετοχής, για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις, θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7 έως 23 Φεβρουαρίου 2021, προκειμένου να σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο σχετικός σύνδεσμος.

Σύντομα βιογραφικά των ομιλητών

O Nίκος Μπακουνάκης (Πάτρα, 1956), καθηγητής του Τμήματος Επικοινωνίας, Μέσων και Πολιτισμού στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, σπούδασε στη Νομική Σχολή Αθηνών και στην École des Hautes Études en Sciences Sociales του Παρισιού, απ’ όπου αναγορεύθηκε διδάκτορας. Αρθρογράφησε για χρόνια στις εφημερίδες Το Βήμα και Το Βήμα της Κυριακής, στο οποίο διατέλεσε αρχισυντάκτης, δημιουργώντας το 1997 το ένθετο «Βιβλία». Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και συγγραφέας βιβλίων και μελετών σε θέματα κοινωνικής ιστορίας, ιστορίας των ιδεών και των πολιτιστικών φαινομένων, και δημοσιογραφίας. Έχει συμμετάσχει σε πολυάριθμα συνέδρια και έχει τιμηθεί από ποικίλους φορείς. Ακόμη, πραγματοποίησε έρευνα σε Πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ, υπήρξε μέλος πολλών επιτροπών και δίδαξε σε διάφορα Ιδρύματα. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί η μελέτη του Δημοσιογράφος ή ρεπόρτερ: Η αφήγηση στις ελληνικές εφημερίδες 19ος-20ός αι. (2014, Κρατικό Βραβείο Μαρτυρίας – Χρονικού και Βραβείο Ουράνη της Ακαδημίας Αθηνών) και επίκειται η κυκλοφορία του βιβλίου του Όταν έπεσα στο μελανοδοχείο.

Ο Βαγγέλης Χατζηβασιλείου (Αθήνα, 1959) σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Οικονομικά της Περιφέρειας. Υπήρξε κριτικός λογοτεχνίας στην Αυγή, συνεργάστηκε με τις εφημερίδες Πρώτη και Καθημερινή και εργάστηκε για χρόνια στην Ελευθεροτυπία, διατελώντας παράλληλα μέλος της συντακτικής ομάδας του ενθέτου «Βιβλιοθήκη». Υπήρξε υπεύθυνος, με την Κατερίνα Σχινά, της εκπομπής «Βιβλία στο κουτί» (ΕΤ1), ενώ τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με το Βήμα της Κυριακής και με την εκπομπή «Βιβλιοβούλιο» του Μανώλη Πιμπλή στην Τηλεόραση της Βουλής, ως κριτικός λογοτεχνίας, και με το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ως συντάκτης βιβλίου. Είναι μέλος της συντακτικής ομάδας του ηλεκτρονικού περιοδικού Ο αναγνώστης και συνεργάτης της μηνιαίας επιθεώρησης Books’ Journal. Έχει δημοσιεύσει δοκίμια, κριτικές και μελέτες σε λογοτεχνικά περιοδικά και συλλογικούς τόμους και έχει επιμεληθεί ανθολογίες πεζογραφίας και ποίησης. Από τις εκδόσεις Πόλις κυκλοφορεί το βιβλίο του Η κίνηση του εκκρεμούς. Άτομο και κοινωνία στη νεότερη ελληνική πεζογραφία: 1974-2017 (2018), που απέσπασε το Κρατικό Βραβείο Δοκιμίου και Κριτικής (2019).

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.