ΣΤ΄ Πανελλήνιος Διαγωνισμός Λογοτεχνίας για παιδιά και εφήβους στη μνήμη του Νικηφόρου Βρεττάκου

Η  Εταιρία  Γραμμάτων  &  Τεχνών  Πειραιά  προκηρύσσει για  το  2020,  τον  ΣΤ’ Πανελλήνιο  Διαγωνισμό Ποίησης, Παραμυθιού ή Διηγήματος  στη  μνήμη  του  Νικηφόρου Βρεττάκου. Διαβάστε πώς θα πάρετε μέρος.

writing child.jpg

Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά προκηρύσσει για το 2020, τον ΣΤ΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Λογοτεχνίας στη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή και ιδρυτικού της μέλους Νικηφόρου Βρεττάκου, που απευθύνεται σε μαθητές από την Δ΄ Δημοτικού έως και την Γ΄ Λυκείου με τους παρακάτω όρους :

• Ενόψει των εορτασμών για την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του ’21 θέμα του διαγωνισμού θα είναι: «Οι Ήρωες του 1821». Οι δημιουργοί μπορούν να μελετήσουν τους ήρωες του ’21 και να γράψουν γι αυτούς.
• Θα πρέπει να στείλουν ένα έργο ο καθένας. Το παραμύθι ή το διήγημα πρέπει να είναι το ανώτερο 5 σελίδες δακτυλογραφημένες σε γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος 12, και αντίστοιχα 2 σελίδες το ανώτερο το ποίημα. Αυτά που θα ξεπερνούν τα όρια θα απορρίπτονται. Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα.
• Οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να στείλουν το έργο τους υπογεγραμμένο με ψευδώνυμο, σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίγραφα, αλλά και σε ηλεκτρονική μορφή CD.
Τα αντίγραφα θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο που θα περιέχει τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, ηλικία, Τάξη, διεύθυνση, αριθμό τηλεφώνου και σχολείο). Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο που θα φέρει την σφραγίδα των ΕΛΤΑ και στην θέση του ονόματος του αποστολέως θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου.

• Θα απονεμηθούν:
α) από ένα Βραβείο για την κάθε Τάξη Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ Δημοτικού και από ένας Έπαινος αντίστοιχα. Τα παιδιά που θα πάρουν Βραβείο ή Έπαινο, θα λάβουν ως δώρα βιβλία λογοτεχνίας.
β) δύο Βραβεία και δύο Έπαινοι για τους νικητές του Γυμνασίου και του Λυκείου αντίστοιχα,  συνοδευόμενα από βιβλία λογοτεχνίας.
• Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.
• Η κρίση των έργων θα γίνει από επιτροπή διακεκριμένων λογοτεχνών. Τα Βραβεία και οι Έπαινοι θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά. Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στον Τύπο και στην Ιστοσελίδα της Ετ. Γρ. & Τ.Π. http://www.etgrtp.gr
• Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της έκδοσης βιβλίου με επιλεγέντα έργα των διαγωνιζομένων.
• Η προθεσμία υποβολής των λογοτεχνικών έργων λήγει στις 30 Μαΐου 2020.
• Τα έργα θα ταχυδρομηθούν, ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΟΧΙ ΣΥΣΤΗΜΕΝΑ, στην διεύθυνση: Σόλωνος 22, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ. 13561, Αθήνα, για τον Διαγωνισμό της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, υπ’ όψη Γραμματείας. Πληροφορίες στο 697 8143 077 και 694 208 2388.

ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.