Λογοτεχνικός διαγωνισμός από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και διοργανώνουν έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου.

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες γιορτάζουν τα δέκα τους χρόνια και διοργανώνουν έναν διαγωνισμό σε συνεργασία με την ιστοσελίδα Eyelands και το φεστιβάλ της Άμμου.

Ο διαγωνισμός θα παραμείνει ανοιχτός από τις 20 Μαρτίου μέχρι και τις 20 Ιουνίου 2023.

Οι εκδόσεις Παράξενες Μέρες θα επιλέξουν έναν αριθμό κειμένων ανάλογα με τις συμμετοχές –με ανώτατο όριο τα τριάντα δύο.

Τα κείμενα αυτά θα κριθούν από τους ίδιους τους διαγωνιζόμενους οι οποίοι στην διάρκεια του καλοκαιριού θα κληθούν να ψηφίσουν αυτά που θεωρούν καλύτερα. Από τη διαδικασία αυτή θα προκύψει ο μεγάλος νικητής!

Όλα τα κείμενα που θα προκριθούν στην τελική φάση θα εκδοθούν στην συγκεντρωτική έκδοση που θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2023.

Οι βραβευμένοι συγγραφείς έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν έργα τους για έκδοση οποιαδήποτε χρονική στιγμή πέρα από την ειδική προθεσμία υποβολής κειμένων δηλαδή τον Μάιο.

Οι κανόνες του διαγωνισμού

Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο με τον μοναδικό περιορισμό να μην πρόκειται για δοκίμιο/ ιστορικό αφήγημα.

Τα διηγήματα θα γίνονται δεκτά μόνο σε ηλεκτρονική μορφή που θα σταλεί στη διεύθυνση:

eyelandsmag@gmail.com  ή  strangedaysbooks@gmail.com 

αλλά ακόμη και στους λογαριασμούς μας eyelands και παράξενες μέρες σε facebook / instagram με επισύναψη του κειμένου σε μορφή (κατά προτίμηση) word.doc ή docx.

Βραβεία

Πρώτο βραβείο: έναMacBook Pro 13  με δύο χρόνια εγγύηση, αξίας 1800 ευρώ!

Όλοι οι φιναλίστ συμμετέχουν στην έκδοση που θα κυκλοφορήσει μέσα στο 2023.

Επίσης, οι φιναλίστ έχουν δικαίωμα προτεραιότητας στην υποβολή κειμένων για έκδοση αλλά και δικαίωμα απευθείας συμμετοχής (με διαφορετικό κείμενο) στο φεστιβάλ της Άμμου που θα γίνει το 2024.

Προϋποθέσεις συμμετοχής

Για να είναι έγκυρη η συμμετοχή σας, θα πρέπει να επιλέξετε τρία βιβλία από τις εκδόσεις Παράξενες Μέρες με κόστος μόνο 20 ευρώ (μαζί με τα ταχυδρομικά έξοδα)!

Παρουσίαση συλλογής

Η βράβευση των συγγραφέων και η παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων θα γίνει πιθανότατα το Νοέμβριο του 2023 σε χώρο που θα ανακοινωθεί λίγο μετά τα αποτελέσματα, στην Αθήνα ή/και στην Θεσσαλονίκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες για τον διαγωνισμό θα βρείτε εδώ:

https://wordpress.com/post/eyelands.gr/6409


Φωτογραφία: Matt Artz

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.