Όμορφη πόλη | Ατομική έκθεση του Ανδρέα Κατσικούδη


Ο χώρος τέχνης Ο.art.ath εγκαινιάζει το 2023 με την παρουσίαση του Ανδρέα Κατσικούδη σε μια πολυμορφική έκθεση.

Στην «Όμορφη πόλη», ο Ανδρέας Κατσικούδης καταγράφει το προσωπικό του φωτογραφικό ημερολόγιο για μια Αθήνα, την οποία στην εφηβεία του ήθελε να εγκαταλείψει, αλλά ύστερα την αγάπησε με ένα διαφορετικό τρόπο. Εκεί όπου όλοι οι άλλοι βλέπουν σκουπίδια βρίσκει θέματα για να τα ορίσει στα κάδρα του με χρώμα.

Ένα κολάζ με πάνω από 200 καρτ ποστάλ μιας πόλης, η οποία ενώ φαίνεται άσχημη, δείχνει διαφορετική και άγρια και ήρεμη και αδύναμη να εκφράσει την πολυπλοκότητά της.

Τέσσερα βίντεο, τραβηγμένα μέσα από τις βόλτες του με την μηχανή ή το ποδήλατο. Σε δρόμους όπου όλοι βιάζονται να πάνε κάπου, αυτός βλέπει δημιουργία και μια πτυχή της αλαζονικής πρωτεύουσας, η οποία δύσκολα μπορεί να αναιρεθεί.

Σε αυτή την πόλη, ως καλλιτέχνης, εκφράζεται και εμπνέεται μέσα από τις ποικίλες δράσεις, οι οποίες καθημερινά λαμβάνουν χώρα μπροστά του. Αναγνωρίζει τη διαύγεια, την οπτική και την ξεχωριστή ομορφιά μέσα από τις εμπειρίες του, οι οποίες δρουν σαν καταλύτης μιας συνεχόμενης αλληλεπίδρασης. Οι απρόσωποι και άσχημοι χώροι διακόπτονται από νησίδες φωτός, διαύγειας, χρώματος και δημιουργούν την όμορφη πόλη.

7 ποιήματα, τα οποία η Μαρία Παπαδοπούλου θα διαβάσει στον κάτω χώρο, στην Σποράδων, στις 14/1. Επιλεγμένους στίχους από την πρώτη συλλογή ποιημάτων του, έτσι ώστε να κλείσει η παρουσίαση του δασκάλου, φωτογράφου, ποιητή, σκηνοθέτη, συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον Ανδρέα Κατσικούδη

Ο Ανδρέας Κατσικούδης είναι εκπαιδευτικός (δάσκαλος δημοτικού), φωτογράφος, σκηνοθέτης και συγγραφέας. Διδάσκει σε ενήλικες φωτογραφία, κινηματογράφο και ιστορία της τέχνης. Έχει οργανώσει κι επιμεληθεί πλήθος εκθέσεων (φωτογραφικών και γενικότερα τέχνης). Έχουν εκδοθεί δυο βιβλία του («Ποιήματα», «Εισαγωγή στη Φωτογραφία») και είναι υπό έκδοση το τρίτο του («Η Φωτογραφία ως Τέχνη»). Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας Διάφραγμα 26.

Info

12-14 Ιανουαρίου 2023 | 18:00-21:00
O.art.ath | Σποράδων 36, Κυψέλη
Είσοδος ελεύθερη

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.