εσΤι (sT)αισθήσεις, εντυπώσεις και ατμόσφαιρες

Πρακτικό και θεωρητικό εργαστήρι body/word – Performance Writing με τον Χρήστο Πολυμενάκο, MA Performance Writing.

Μνήμες και φαντασίες. Εντυπώσεις και ατμόσφαιρες. Ποιοι είναι οι ρόλοι των αισθήσεων; Πώς μπορούν οι αισθήσεις να αναδείξουν χώρους για περισσότερες, διαφορετικές εμπειρίες;
Τι εφαρμογές μπορεί να έχουν οι λειτουργίες των αισθήσεων στη δημιουργία, την εκπαίδευση και την έρευνα σε διαφορετικά πεδία της ζωής, των τεχνών και των επιστημών; Με σημείο αφετηρίας το σώμα, τη γλώσσα και τις αισθήσεις, διερευνούμε το πώς αποκρύπτουν, αποκαλύπτουν, εκφράζουν ή παραποιούν διαφορετικές πτυχές έμβιων και μη υπάρξεων και κοινωνικών κατασκευών. Ανταλλάζουμε ματιές από τις δικές μας πρακτικές, σε κλίμα ασφάλειας και εμπιστοσύνης.

Το Performance Writing ξεκίνησε στα τέλη του ’90 στο διεθνώς καταξιωμένο για την πρωτοποριακή του προσέγγιση στην καλλιτεχνική εκπαίδευση, το ιστορικό Dartington College of Arts. Λειτουργεί ως ανοιχτό πεδίο -παρά είδος- και συνδέει διαρκώς και ισότιμα τη δημιουργία, την έρευνα και την εκπαίδευση.

Το body/word – Performance Writing είναι η ανοιχτή μεθοδολογία την οποία δημιούργησε και εξελίσσει διαρκώς από το 2009 ο Χρήστος Πολυμενάκος, ως μοναδικός Έλληνας κάτοχος του μεταπτυχιακού του Performance Writing στο Dartington College of Arts, με υποτροφία από το Εθνικό Κέντρο Θεάτρου και Χορού. Η γλώσσα και η δράση συνδέονται μέσα από διαφορετικά καλλιτεχνικά, επιστημονικά και επιχειρηματικά πεδία.

Το body/word Performance Writing αποζητά και αναδεικνύει μεθοδικά αυτές τις διαφορετικότητες που προκύπτουν από τους συνδυασμούς ετερόκλητων, συχνά αποσιωπημένων εμπειριών, σπουδών και πρακτικών, καλλιτεχνικών, επιχειρηματικών και επιστημονικών πεδίων. Άτομα ηλικίας από 11 έως 87 στη Μεγάλη Βρετανία, την Κύπρο, τη Φινλανδία, τη Σαουδική Αραβία, τη Γαλλία και το διαδίκτυο έχουν συμμετάσχει σε δράσεις ανεξάρτητες και ακτιβιστικές, αλλά και δράσεις υλοποιούμενες από πανεπιστημιακά και καλλιτεχνικά ιδρύματα, ψυχοθεραπευτικές κοινότητες, διεθνή φεστιβάλ, κρατικές και ιδιωτικές σκηνές.

Το εργαστήρι body/word Performance Writing, εσΤι (sT) αισθήσεις, εντυπώσεις και ατμόσφαιρες, έρχεται να ανοίξει αυτόν τον κόσμο μετά από 13 χρόνια συνεχούς εξέλιξης και αποτελεσματικής εφαρμογής από επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς και σπουδαστές διαφορετικών πεδίων, στον φιλόξενο χώρο του Studio Trajectory.

Info

Κυριακή 18/12, 15:00 – 19:30
Studio Trajectory, Νοταρά 49, Εξάρχεια
Για: επαγγελματίες, εκπαιδευτικούς, σπουδαστές των τεχνών και άλλων επιστημονικών
πεδίων και ερασιτέχνες.
Γλώσσα εργασίας: Ελληνικά
Κόστος συμμετοχής: early bird, έως 7/12, 50€, μετά τις 7/12, 65€, φοιτητικό / ανεργίας /
ατέλεια καλλιτεχνικών σωματείων και μαθητ@ μαθημάτων body/word – Performance
Writing, 50€ (χωρίς Φ.Π.Α.)
Περιορισμένος αριθμός θέσεων. Η προκράτηση είναι απαραίτητη μέχρι και τη Δευτέρα
12/12, 13:00. Η προκράτηση γίνεται με προκαταβολή 20€.
Υπάρχει δυνατότητα μερικής ή ολικής υποτροφίας κατόπιν έγκαιρης συνεννόησης.
Θα τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας κατά της Covid-19.
Προκράτηση θέσεων & πληροφορίες: info@christospolymenakos.com
Επικοινωνία για μερική ή/και ολική υποτροφία: info@christospolymenakos.com και
studiotrajectoryathens@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.