10ος Διεθνής Λογοτεχνικός Διαγωνισμός Φιλοζωίας

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκηρύσσει τον Δέκατο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας.

Ο Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας προκηρύσσει τον Δέκατο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας, που εμπνεύστηκε, δημιούργησε και επιμελείται η λογοτέχνις – εικαστικός Νίκη Βλάχου.

Ο διαγωνισμός αφορά τα είδη:

Ποίηση: 1 ποίημα (σε οποιαδήποτε μορφή ποιητικής έκφρασης) έως 24 στίχους
Διήγημα: 1 μικροδιήγημα έως 800 λέξεις
Κάθε δημιουργός μπορεί να λάβει μέρος και στα δύο είδη, αρκεί να έχει συμπληρώσει το 18 έτος της ηλικίας του.

Τα έργα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα και αδημοσίευτα, να μην έχουν λάβει μέρος σε άλλο διαγωνισμό, φιλοζωικού περιεχομένου, στη νεοελληνική γλώσσα, σε 5 αντίτυπα, με μονό διάστημα, γραμματοσειρά Arial -μεγέθους 11 και με μονολεκτικό ψευδώνυμο στο πάνω δεξιά μέρος κάθε σελίδας.

Στη θέση του αποστολέα θα αναγράφεται μόνο το ψευδώνυμο, ενώ τα πλήρη στοιχεία (όνομα, επίθετο, ψευδώνυμο, ταχυδρομική διεύθυνση, τηλέφωνα, e-mail και τίτλοι έργων) θα εσωκλείονται σε ένθετο σφραγισμένο φάκελο, στον οποίο θα αναγράφεται εξωτερικά το μονολεκτικό ψευδώνυμο και το είδος συμμετοχής.

Οι υποψήφιοι μπορούν να αποστείλουν τα έργα τους έως την 1η Αυγούστου 2022 (σφραγίδα ταχυδρομείου) με απλή, όχι συστημένη επιστολή, στη διεύθυνση:

Ηλέκτρας 5, 351 00, Λαμία
«Για τον 10ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Φιλοζωίας»

Οι διακριθέντες θα ειδοποιηθούν προσωπικά (τηλεφωνικώς ή στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο). Η εκδήλωση απονομής βραβείων θα πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο 2022 στη Λαμία, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Λαμιέων. Η επίσημη ανακοίνωση για την ημερομηνία της εκδήλωσης θα αναρτηθεί μετά τη λήξη του διαγωνισμού.

Απαιτείται η φυσική παρουσία του διακριθέντος ή εξουσιοδοτημένου εκπροσώπου του. Σε όλους τους νικητές θα απονεμηθούν διπλώματα. Τα πρώτα βραβεία θα συνοδεύονται από εικαστικά έργα της Νίκης Βλάχου, ενώ τα δεύτερα και τα τρίτα Βραβεία από βιβλία. Το Βραβείο ‘‘Δήμητρα Καραφύλλη’’ θα συνοδεύεται από βιβλία της ιδίας.

Τα διακριθέντα έργα του διαγωνισμού θα συμπεριληφθούν στο συλλεκτικό βιβλιαράκι Ταξίδι στην τρυφερότητα. Ενδέχεται να γίνει μελοποίηση διακριθέντων ποιημάτων. Οι νικητές θα έχουν έκπτωση σε έκδοση βιβλίου τους από τις εκδόσεις ‘‘Κύμα’’.

Τα αποτελέσματα του διαγωνισμού θα αναρτηθούν μετά την εκδήλωση απονομής βραβείων. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές, αμετάκλητες και δεν επιδέχονται αμφισβήτηση. Η μη τήρηση των παραπάνω όρων συνεπάγεται με αποκλεισμό των διαγωνιζομένων. Διευκρινίσεις για το διαγωνισμό στην ηλεκτρονική διεύθυνση: nickyvlahou@gmail.com

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.