8ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά

Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά προκηρύσσει τον 8ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης με θέμα: «Η καταστροφή της Σμύρνης».

Η Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, για τη θλιβερή επέτειο των 100 χρόνων από την καταστροφή της Σμύρνης το 1922, προκηρύσσει για το 2022, τον Η’ Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης για ενήλικες στη μνήμη του αξέχαστου Πειραιώτη συγγραφέα, ποιητή και ενός εκ των ιδρυτών της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά Κώστα Θεοφάνους, ο οποίος σε ηλικία 3 ετών έζησε την καταστροφή ευρισκόμενος στην προβλήτα της Σμύρνης με την μητέρα του και τις αδελφές του.

Όροι συμμετοχής

Ο Διαγωνισμός είναι αφιερωμένος στα 100 χρόνια από την καταστροφή της Σμύρνης.
Θα απονεμηθούν: α) Ένα Βραβείο και β) Τρεις τιμητικές διακρίσεις.

Οι διακριθέντες θα έχουν το δικαίωμα της εγγραφής τους ως δόκιμα ή τακτικά μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, εφόσον το επιθυμούν. Τα ποιήματα θα πρέπει να είναι ανέκδοτα, αδημοσίευτα και να υποβληθούν σε τέσσερα (4) δακτυλογραφημένα αντίγραφα, μόνο με ψευδώνυμο και χωρίς κανένα άλλο ενδεικτικό στοιχείο της ταυτότητας του διαγωνιζομένου.

Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να στείλουν μέχρι δύο ποιήματα, έως 2 σελίδες Α4 έκαστο, σε γραμματοσειρά Times New Roman μέγεθος 12. Θα πρέπει να συνοδεύονται από σφραγισμένο φάκελο στον οποίο θα περιέχονται τα πλήρη στοιχεία του διαγωνιζομένου (ψευδώνυμο, ονοματεπώνυμο, διεύθυνση, αριθμός τηλεφώνου και email).

Όλα μαζί θα πρέπει να ταχυδρομηθούν μέσα σε φάκελο που θα φέρει τη σφραγίδα των ΕΛΤΑ και στη θέση του ονόματος του αποστολέως θα φέρει μόνο το ψευδώνυμο του διαγωνιζομένου.

Διεύθυνση αποστολής: Σόλωνος 22, Άγιοι Ανάργυροι, Τ.Κ. 13561, Αθήνα, για τον Διαγωνισμό της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά, υπόψη Γραμματείας. Όχι συστημένα!

Η κρίση των ποιημάτων θα γίνει από επιτροπή. Το βραβείο και οι τρεις τιμητικές διακρίσεις θα απονεμηθούν σε ειδική εκδήλωση που θα διοργανωθεί από την Εταιρία Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά.
Τα βραβευμένα έργα θα δημοσιευθούν στον Τύπο και στην ιστοσελίδα της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά. Τα αντίγραφα δεν επιστρέφονται.

Η προθεσμία υποβολής των λογοτεχνικών έργων λήγει στις 30 Νοεμβρίου 2022.
Η Εταιρία διατηρεί το δικαίωμα της έκδοσης βιβλίου με επιλεγέντα ποιήματα των διαγωνιζομένων.
Στον διαγωνισμό τα μέλη της Εταιρίας Γραμμάτων & Τεχνών Πειραιά δε λαμβάνουν μέρος.
Πληροφορίες στο: 697 8143 077 και 694 208 2388.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.