10 ημερολόγια για το 2022

Το BookSitting επέλεξε και παρουσιάζει δέκα υπέροχα ημερολόγια για τη νέα χρονιά.


Επιμέλεια: Αλεξία Καλογεροπούλου
alexia.kalogeropoulou@gmail.com


Happy Choices, Ημερολόγιο 2022

Συγγραφέας: Χριστίνα Πίκουλα
Εκδόσεις Μύρτος
Σελίδες: 368

Το ημερολόγιο Happy Choices for happy life της Χριστίνας Πίκουλα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μύρτος για τρίτη συνεχόµενη χρονιά. Ένα αισιόδοξο, ελπιδοφόρο Ηµερολόγιο Προσωπικής Ανάπτυξης που θα σας βάλει σε διαδικασία ενδοσκόπησης, αλλαγής και δράσης, ώστε μέρα με τη μέρα να κάνετε την καθημερινότητά σας πιο δημιουργική και να βελτιώνετε τη ζωή σας προς την κατεύθυνση που επιθυμείτε.

Δεν πρόκειται απλώς για ένα ημερολόγιο αλλά για ένα έξυπνο εργαλείο αυτεπίγνωσης και αυτογνωσίας που θα σας βοηθήσει να αναγνωρίσετε τις αδυναμίες σας και να ενισχύσετε τα θετικά χαρακτηριστικά σας, ώστε να χτίσετε τη ζωή που ονειρεύεστε, ξεκινώντας από την πρώτη κιόλας μέρα της νέας χρονιάς. Εάν το 2022 ετοιµάζεστε να βγείτε από τη ζώνη άνεσής σας και να απογειωθείτε ώστε να δηµιουργήσετε βήµα βήµα την καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας, τότε αυτό είναι το ιδανικό ηµερολόγιο για σας.


2022, Ημερολόγιο Θετικής Ενέργειας

Εκδόσεις Μίνωας
Σελίδες: 352

Ένα κομψό και εύχρηστο ημερήσιο ημερολόγιο, με υπέροχα γραφικά και αρκετό χώρο για να σημειώνετε ό,τι επιθυμείτε και να οργανώνετε άψογα την ημέρα σας.

Τα αποφθέγματα και οι προτροπές για θετική αντίληψη της ζωής που βρίσκονται στις σελίδες του ημερολογίου, θα σας υπενθυμίζουν τα σημαντικά της ζωής όλο τον χρόνο και θα σας βοηθήσουν να δείτε την καθημερινότητα με πιο θετική ματιά, να χαρείτε περισσότερο τη στιγμή και να αντιμετωπίσετε καλύτερα όποιες προκλήσεις βρεθούν στον δρόμο σας.


Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2022, Οι Κυράδες της Μικράς Ασίας

Εκδόσεις Μύρτος
Σελίδες: 144

Με αφορμή τη συμπλήρωση 100 ετών από τη Μικρασιατική Καταστροφή, οι εκδόσεις Μύρτος παρουσιάζουν ένα ηµερολόγιο αφιερωµένο στις Κυράδες της Μικράς Ασίας, στις γυναίκες που δίδαξαν την αγάπη για τη ζωή και αποτελούν πηγή έµπνευσης και δηµιουργίας µέχρι και σήµερα.

Μέσα από τις σελίδες του ηµερολογίου, αποκαλύπτονται οι αρετές και η αυθεντικότητα των γυναικών της Μικράς Ασίας μέσα από τα παραµύθια, τα τραγούδια, τους χορούς, τα γιατροσόφια και τα γλυκοµαγειρέµατά τους. Το ημερολόγιο περιέχει εικόνες από το παρελθόν, ιστορίες από τον τόπο που γεννήθηκαν, εµπειρίες και γεγονότα που έζησαν στη νέα τους πατρίδα, κάθε τι σχετικό µε την καλή τύχη, τραγούδια και γλυκονανουρίσµατα, αυθόρµητες κουβέντες από τη γη και τον αέρα της Ανατολής.


2022, Ημερολόγιο Καλύτεροι γονείς

Συγγραφέας: Αλεξάνδρα Καππάτου
Εκδόσεις Μίνωας
Σελίδες: 352

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, με τις γνώσεις, την εγκυρότητα και την πολυετή της εμπειρία από χιλιάδες οικογένειες που την εμπιστεύτηκαν από το 1986 έως σήμερα, πιστή στην ετήσια συνάντηση με τους αναγνώστες, ετοίμασε για το 2022 ένα διαφορετικό ημερολόγιο, το οποίο αφιερώνει σε όλη την οικογένεια αλλά κυρίως στους μικρούς ή μεγάλους πρωταγωνιστές της ζωής μας, στα παιδιά μας, τα οποία αξίζουν τον σεβασμό, την προσοχή και την αγάπη μας.

Στις σελίδες αυτού του ημερολογίου θα βρείτε συμβουλές για διάφορα θέματα που σας απασχολούν στην καθημερινότητα: η σχέση με τον σύντροφό σας, ο ύπνος των παιδιών, η διατροφή, το σχολείο, οι φιλίες, ο εκφοβισμός, τρόποι για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, η σεξουαλικότητα. Επειδή αναμφίβολα γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι, το ημερολόγιο του 2022 έρχεται να σας συντροφεύσει όλη τη χρονιά και να σας στηρίξει στον γονικό αλλά και στον συντροφικό σας ρόλο.


Κάθε μέρα κι ένα ευχαριστώ – Ημερολόγιο Ευγνωμοσύνης

Συγγραφέας: Δήμητρα Διδαγγέλου
Εκδόσεις Καστανιώτη
Σελίδες: 184

Μετά το επιτυχημένο βιβλίο της με τίτλο Ευγνωμοσύνη (εκδ. Καστανιώτη), η Δήμητρα Διδαγγέλου επιστρέφει με ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά που δημιουργήθηκε για να μας βοηθήσει να εντάξουμε την ευγνωμοσύνη στην καθημερινότητά μας, να αντλήσουμε ικανοποίηση από όσα έχουμε και όσα είμαστε και να αποκτήσουμε ένα φίλτρο μέσα από το οποίο θα δίνουμε νέο νόημα στις εμπειρίες μας. Ακόμα και σε περιόδους κρίσης, η ευγνωμοσύνη μπορεί να φανεί πολύτιμη, να γίνει ένα θετικό πρίσμα, μια στάση ζωής.

Ως άνθρωποι που επιθυμούμε να γινόμαστε συνεχώς καλύτεροι, το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρούμε κάτι, έστω και πολύ μικρό, ώστε να νιώθουμε καλά, ανοίγοντας μέσα μας ένα παράθυρο για να μπει το φως – κάθε μία μέρα του χρόνου.

Γιατί το πώς περνούμε την κάθε μέρα μας είναι το πώς περνούμε τη ζωή μας όλη.


Ημερολόγιο Υγείας 2022

Συγγραφέας: Βαγγέλης Πρατικάκης
Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Σελίδες: 224

Υγεία είναι η ευχή που δίνουμε συχνότερα πάντοτε, πόσο μάλλον στην περίοδο πανδημίας που διανύουμε. Ο Βαγγέλης Πρατικάκης και οι εκδόσεις Παπαδόπουλος, προτείνουν για τη νέα χρονιά ένα ημερολόγιο που θα μας βοηθήσει να βρούμε τον καλύτερο εαυτό μας.

Και τίποτα δεν βοηθά περισσότερο σε αυτό από τη φροντίδα της υγείας μας, σωματικής, πνευματικής και συναισθηματικής. Από την πρόληψη παθήσεων μέχρι τις ασκήσεις ενσυνειδητότητας. Ένα ημερολόγιο -πολύτιμο εγχειρίδιο συμβουλών για μια καλή χρονιά, μια χρονιά με υγεία.


Ανθολόγιο – Ημερολόγιο 2022, Ύμνος Γυναικών

Εκδόσεις IANOS
σελίδες: 128

Το ημερολόγιο του ΙΑΝΟΥ για το 2022 είναι αφιερωμένο στις γυναίκες. Μέσα από κείμενα βιογραφικά, αυτοβιογραφικά και λογοτεχνικά, Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που αναφέρονται σε σημαντικές γυναίκες της ιστορίας, της πολιτικής και του μύθου, σε γυναίκες της διπλανής πόρτας ή και του περιθωρίου, επιχειρείται να σκιαγραφηθεί η ιδιοσυγκρασία τους ανά τους αιώνες αλλά και να αποκρυπτογραφηθεί η γυναικεία φύση.

Ένα ημερολόγιο γένους θηλυκού, όπου υμνείται η γυναικεία προσωπικότητα σε όλες τις εκφάνσεις της. Το έργο εξωφύλλου είναι του Μίλτου Παντελιά.


2022, Ημερολόγιο για μια πράσινη ζωή

Εκδόσεις Μίνωας
Σελίδες: 368

Η Γη είναι το μοναδικό αληθινό σπίτι όλων μας. Η αρμονική συνύπαρξη με τη φύση είναι το ζητούμενο, όχι μόνο τη χρονιά που έρχεται, αλλά κάθε χρονιά.

Το ημερήσιο αυτό ημερολόγιο θα σας βοηθήσει να καταλάβετε τα οφέλη που προέρχονται από την επαφή με τη φύση, να χαρείτε περισσότερο τη συνύπαρξη μαζί της, να κατανοήσετε τη δική μας ευθύνη για τη διάσωσή της και να ενισχύσετε την οικολογική σας συνείδηση, συνδυάζοντας το τερπνόν μετά του ωφελίμου.

Ένα ημερολόγιο με υπέροχες εικόνες που θα σας συνοδεύσει σε όλη τη διάρκεια της νέας χρονιάς.


Απλότητα,  Ατζέντα 2022

Συγγραφέας: Paulo Coelho
Εκδόσεις Λιβάνη
Σελίδες: 264

Ο Κοέλο, τον οποίο εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούν αλχημιστή των λέξεων, είναι ένας από τους συγγραφείς με τη μεγαλύτερη επιρροή στον αιώνα μας. Οι ιδέες, η φιλοσοφία και τα θέματα με τα οποία ασχολείται στα έργα του ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες αναρίθμητων αναγνωστών που αναζητούν ο καθένας τον δικό του δρόμο, καθώς και νέους τρόπους να κατανοήσουν τον κόσμο.

Η Καταλίνα Εστράντα από παιδί θαύμαζε τους πλούσιους και ζωηρούς κήπους και τη φύση της πατρίδας της, της Κολομβίας. Σήμερα, διεθνής και επιτυχημένη εικονογράφος που ζει στη Βαρκελώνη, η Καταλίνα δεν έχει ξεχάσει τις ρίζες της. Η ικανότητά της να θαυμάζει τα πράγματα με τον ενθουσιασμό μικρού παιδιού φαίνεται ακόμα στα έργα της, που είναι γεμάτα κομψές χρωματικές εκρήξεις.


Μες στο φως

Συγγραφέας: Σωτήρης Κακίσης
Eικονογράφος: Χρήστος Κεχαγιόγλου
Εκδόσεις Εν Πλω
Σελίδες: 14

Το ημερολόγιο των εκδόσεων Εν Πλω για το 2022, στην καθιερωμένη πλέον σειρά με την εικαστική ματιά του Χρήστου Κεχαγιόγλου και δώδεκα ποιήματα του Σωτήρη Κακίση.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.