5 + 1 | Μαρία Αθανασοπούλου

Πέντε μονόπρακτα και ένα θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις. Το νέο βιβλίο της Μαρίας Αθανασοπούλου «5+1» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Γκοβόστη.

Ο κύκλος της ζωής, η υπαρξιακή αγωνία μέσα από τη ματιά ενός εξάχρονου κοριτσιού όταν αντικρίζει ένα νεκρό περιστέρι στα «Μολύβια της ψυχής», ο έρωτας ο μεγάλος, ο μοναδικός και τα διλήμματα στην «Επιστροφή», η συγγνώμη και η συγχώρεση, η φθορά και το αδιέξοδο των σχέσεων στη «Συγγνώμη», η απώλεια που ξεκλειδώνει το αμπάρι των αντοχών αποκαλύπτοντας τις πραγματικές διαστάσεις των δεινών που μας βρίσκουν στο «Μάθημα» και ο πόλεμος στην «Ταινία» αποτελούν τους πρωταγωνιστές στα πέντε μονόπρακτα.

Η τρομοκρατία στην όποια μορφή της, οι πόλεμοι που γεννάει, οι απόψεις και η διαφορετική οπτική γωνία θέασης των πραγμάτων και βέβαια η αληθινή φιλία που δημιουργεί το κατάλληλο κλίμα και το εύφορο έδαφος για το ξεδίπλωμά τους, καθώς επίσης και ένα οριακό γεγονός που ανατρέπει τα δεδομένα πρωταγωνιστούν στο θεατρικό έργο σε πέντε πράξεις «Ένας καφές».

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μαρία Αθανασοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και κατοικεί στην Αθήνα. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές της στο Πολιτικό Τμήμα της ίδιας Σχολής. Υπήρξε δικηγόρος Αθηνών και εργάστηκε παραπάνω από τρεις δεκαετίες στο Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών. Από τις εκδόσεις Γκοβόστη κυκλοφορούν τα βιβλία της: Συνομιλώντας με τους Αλμπέρτο Καέιρο και Φερνάντο Πεσσόα (δοκίμιο), Ταξίδι Εκλογών (μυθιστόρημα), Σαν Μυθιστόρημα (μυθιστόρημα), Ιβάν… όπως… Γιάννης… και άλλα ασύνδετα διηγήματα (διηγήματα), Ποιήματα από το 2016 στο 1990 (ποιητική συλλογή), Το μαγικό δώρο (αφήγημα), έτσι, όπως έρχονται (ποιητική συλλογή), Δημοκρατία, Βία και Εξουσία (δοκίμιο). Συμμετείχε επίσης στα συλλογικά έργα: Τα Ποιήματα του 2016 (Κοινωνία των (δε)κάτων), ποιήματα της κρίσης (εκδόσεις Ιωλκός), Συνομιλίες με πρόσωπα του 1821 / 21 συγγραφείς για το ’21 (εκδόσεις 24γράμματα, 2021).

Info

5+1
Μαρία Αθανασοπούλου
Εκδόσεις Γκοβόστη
Σελίδες: 168
Τιμή: 8,00€

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.