Σπύρος Μάλλιος | Αι διακρίσεις

Αι διακρίσεις εν τω ημετέρω βίω χρησιμόταται εισίν. Τούτο το κατάλαβα εκ του βίου την πείρα όταν, επηρεασθείς από τα κελεύσματα περί μη διακρίσεων, έπαυσα δια κάποιον καιρό να κάνω διακρίσεις.

Αρχικώς έπαυσα να κάνω διακρίσεις κατά την οδήγησιν. Πατούσα έκαστο ποδομοχλό τυχαίως, μη καταδεχόμενος να κάνω διακρίσεις μεταξύ αυτών. Οι λοιποί οδηγοί δεν αφουγκράζoντο τα αισθήματα εμού και εκόρναραν αφειδώς, προς δήλωσιν τινός εκνευρισμού. Αλλ’ εγώ απτοήτως εσυνέχισα να μην κάνω διακρίσεις. Ως τόσο, εις μίαν περίστασιν δεν έκανα διάκρισιν μεταξύ του ποδομοχλού επιταχύνσεως και του ποδομοχλού πεδήσεως, με αποτέλεσμα να ευρεθώ συντροφιά μετά τινός σηματοδότη. Δεν επτοήθην από την κρούσην, διότι εκ πεποιθήσεως ήμουν κατά των διακρίσεων. Αυτός, ωστόσο, που ήτο υπέρ των διακρίσεων ήτο ο δικαστής, όστις μου επέβαλε πρόστιμο δια το ατύχημα που προεκάλεσα.

Εν συνεχεία, έπαυσα να κάνω διακρίσεις μεταξύ της γυναικός εμού και των λοιπών ελκυστικών γυναικών. Εις όλας προσέφερα τας αγκάλας ‘μου και χάδια αμέτρητα εμοίραζα, χωρίς διακρίσεις, εις όλας τας όμορφας γυναίκας της πόλης μας. Εφρόντιζα, μάλιστα, να μοιράζω ισομερώς τον χρόνο μου εις αυτάς, ώστε να μην κάνω διακρίσεις υπέρ ή κατά ουδεμίας όμορφης δεσποσύνης. Δυστυχώς, την άποψιν αυτήν δεν ’βρήκε ομοίως ευχάριστην η γυναίκα μου, όταν τινά πρωία με είδε να χαριεντίζομαι μετά νεαράς δεσποινίδος. Καίτοι ορμώμενος εξ αγνών αισθημάτων ανθρωπισμού, δεν άργησα να συνειδητοποιήσω πόσο μικρόψυχοι εισίν ορισμένοι άνθρωποι, και το πήρα απόφαση ότι μόνος θα απέμενα, εν τέλει, εν τω δρόμω της αρετής. Απτόητος, ωστόσο, εσυνέχισα τον αγώνα μου κατά των διακρίσεων.

Εν τέλει, αναλαμβάνων χρέη κριτή εις τους αγώνες δρόμου της πόλης μας, έπαυσα να κάνω διακρίσεις μεταξύ των αθλητών. Εις όλους εμοίραζα το ίδιο μετάλλιο, ανεξάρτητα του ποιος ήτο ταχύτερος. Ο πιο γρήγορος και ο πιο αργός, ο καλλίτερος και ο χειρότερος, ο εργατικός και ο φυγόπονος ελάμβαναν το ίδιο μετάλλιο, διότι η καρδία εμού θα στενοχωρείτο εάν έκανα τινά διάκρισιν μεταξύ αυτών. Τα ευγενή αισθήματά μου, όμως, δεν κατενόησαν οι φίλαθλοι των αγώνων, οίτινες εγκατέλειψαν το στάδιο ένεκα ελλείψεως ενδιαφέροντος.


Ο Σπύρος Μάλλιος είναι οικονομολόγος. Γράφει ποιήματα και διηγήματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.