2ος Διαγωνισμός Παραδοσιακού (λαϊκού) Παραμυθιού – eBooks4Greeks

Δέκα χρόνια μετά τον πρώτο διαγωνισμό Παραδοσιακού (λαϊκού) Παραμυθιού, το eBooks4Greeks μάς καλεί να διηγηθούμε τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς, ώστε να μείνουν άσβεστα στο πέρασμα του χρόνου. Παραμύθια που δεν μας διάβαζαν από βιβλία αλλά τα άκουσαν κι εκείνοι απ’ τους γονείς και τους παππούδες τους.

Κόκκινη κλωστή δεμένη, στην ανέμη τυλιγμένη, δώσ’ της
κλότσο να γυρίσει παραμύθι ν’ αρχινήσει…

Κάπως έτσι, σαν παραμύθι, πέρασαν 10 χρόνια απ’ τον 1ο διαγωνισμό που μας χάρισε την πρώτη συλλογή λαϊκών παραμυθιών.

Ο 2ος αυτός διαγωνισμός συνεχίζει το πρώτο εκείνο κάλεσμα να διηγηθούμε τα παραμύθια του παππού και της γιαγιάς ώστε να μείνουν άσβεστα στο πέρασμα του χρόνου. Παραμύθια που δεν μας διάβαζαν από βιβλία αλλά τα άκουσαν κι εκείνοι απ’ τους γονείς και τους παππούδες τους. Όσοι γνωρίζετε λοιπόν παραμύθια που ταξιδεύουν μέσα στα χρόνια από στόμα σε στόμα κι έχουν γίνει μέρος της παράδοσής μας (λαϊκά παραμύθια) θα είναι χαρά μας να συμμετέχετε!

Αποστολή παραμυθιών μέχρι και: 17/05/2021
Ημερομηνία ανάδειξης νικητών: 17/06/2021


Η Ελεύθερη Ψηφιακή Βιβλιοθήκη eBooks4Greeks.gr είναι ένας τόπος ανοιχτής πρόσβασης που απ’ το 2010 προσφέρει νόμιμα ελληνικά δωρεάν βιβλία (free ebooks) και ηχητικά βιβλία, τα οποία είναι ελεύθερων δικαιωμάτων ή παραχωρούνται από τους συγγραφείς και τους εκδότες τους.


Όροι συμμετοχής

*Στον διαγωνισμό μπορούν ελεύθερα να συμμετάσχουν άτομα ανεξαρτήτου ηλικίας, κάτοικοι Ελλάδος, Κύπρου και εξωτερικού, με εξαίρεση τους συνεργάτες του eBooks4Greeks, καθώς και τους συγγενείς τους έως και β’ βαθμού.

*Κάθε διαγωνιζόμενος μπορεί να συμμετέχει με ένα (1) λαϊκό παραμύθι γραμμένο στην ελληνική γλώσσα.

*Το κάθε παραμύθι που θα υποβληθεί δεν θα πρέπει να είναι δημιούργημα της φαντασίας του διαγωνιζόμενου. Επίσης, δεν θα πρέπει να είναι αντιγραμμένο ή παραλλαγμένο από κάποιο έντυπο ή ηλεκτρονικό μέσο. Θα πρέπει να βασίζεται σε παλαιότερο παραδοσιακό (λαϊκό) παραμύθι που έχει ακούσει.

*Το κάθε παραμύθι δεν θα πρέπει να είναι μικρότερο των 400 λέξεων.

*Τα γραπτά θα αποστέλλονται στο e-mail: ebooks4greeks@gmail.com σε ηλεκτρονική μορφή, δακτυλογραφημένα σε αρχεία word (.doc ή .docx).

Στο e-mail αυτό θα πρέπει να αναφέρονται:

α) το πραγματικό όνομα του συμμετέχοντα και όχι ψευδώνυμο και

β) ένα τηλέφωνο επικοινωνίας.

*Τα παραμύθια μπορούν να είναι γραμμένα και στην ιδιωματική γλώσσα του τόπου (ντοπιολαλιά) απ’ όπου προέρχονται. Επίσης μπορεί να αποσταλεί το ίδιο παραμύθι απ’ τον διαγωνιζόμενο και στην ιδιωματική και στη δημοτική γλώσσα. Σε αυτήν την περίπτωση θα δημοσιευτεί το παραμύθι και στην ιδιωματική και στη δημοτική γλώσσα.

*Στο τέλος του κάθε γραπτού θα πρέπει οι συμμετέχοντες να αναφέρουν λεπτομέρειες για το παραμύθι (π.χ. Από ποιον τόπο προέρχεται, πόσο παλιό είναι, πώς το έμαθαν κτλ).

*Καταληκτική ημερομηνία για την αποστολή των παραμυθιών είναι η 17/05/2021.

*Αν το ίδιο παραμύθι αποσταλεί από δύο ή περισσότερους συμμετέχοντες, μόνο ο πρώτος θα μπορέσει συμμετάσχει με αυτό το παραμύθι ενώ οι υπόλοιποι συμμετέχοντες θα ενημερωθούν σχετικώς.

*Μετά τις 17/6/2021 θα δημοσιευθούν όλα τα παραμύθια που τηρούν τους όρους συμμετοχής στο site του http://www.ebooks4greeks.gr και η κριτική επιτροπή, που αποτελείται από τους “παραμυθάδες” μας Χάρις Μέγα, Γεώργιο Παλιάτσιο και Αγγελική Σχοινά, θα επιλέξουν τα 10 καλύτερα.

*Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν στο site του http://www.ebooks4greeks.gr καθώς και στην ομάδα των φίλων της σελίδας στο facebook.

*Το δώρο των 10 νικητών του Διαγωνισμού είναι το δίτομο έργο «Ελληνικά λαϊκά παραμύθια» του Κώστα Καφαντάρη απο τις εκδόσεις Ποταμός!
update 23/4/2021 (απο ό,τι φαίνεται υπάρχει πρόβλημα διαθεσιμότητας των βιβλίων. Αν δεν καταφέρουμε να αποκτήσουμε τα αντίτυπα του «Ελληνικά λαϊκά παραμύθια», κάθε νικητής θα επιλέξει όποιο-α βιβλίο-α επιθυμεί αξίας έως 30€)

*Μετά το τέλος του διαγωνισμού:
Τα παραμύθια που θα επιλεγούν θα εικονογραφηθούν από την εικαστικό Μαρία Βιλλιώτη, θα διαβαστούν και ηχογραφηθούν από την ηθοποιό Αγγελική Κοντού. Θα δημιουργηθεί ένα e-book και ένα Audiobook τα οποία θα διατίθενται εντελώς δωρεάν μέσω του διαδικτύου.

*Ο διοργανωτής διατηρεί το δικαίωμα να μεταβάλει τις ημερομηνίες και τα δώρα του διαγωνισμού που αναφέρονται παραπάνω.

*Η συμμετοχή στον Διαγωνισμό προϋποθέτει και συνεπάγεται την πλήρη και ανεπιφύλακτη αποδοχή του συνόλου των παραπάνω όρων.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.