Διαδικτυακή ομιλία: Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός | Τμήμα Φιλολογίας Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Εργαστήριο Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας του Τμήματος Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός».

Στο πλαίσιο των δωρεάν διαδικτυακών εκδηλώσεων του Εργαστηρίου Διαχρονικής Μελέτης της Ελληνικής Γλώσσας και Γραμματείας για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 23 Απριλίου 2021 και ώρα 19:00, διαδικτυακή ομιλία με θέμα «Δημοσιογραφικός λόγος και πολιτισμός», με τη χρήση της πλατφόρμας zoom (σε όσους έχουν εγγραφεί θα αποσταλεί ηλεκτρονικά ο σχετικός σύνδεσμος).

Ομιλήτριες στη διαδικτυακή εκδήλωση θα είναι οι:
Μαίρη Αδαμοπούλου, δημοσιογράφος
Πόλυ Κρημνιώτη, δημοσιογράφος

Η δήλωση συμμετοχής για συμπληρωματικές εγγραφές στις διαδικτυακές εκδηλώσεις θα είναι διαθέσιμη στο: https://forms.gle/WPiuwijoVGGCXkoF7 από 12.04.2021 έως 20.04.2021, προκειμένου να σταλεί μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ο σχετικός σύνδεσμος σε όσους δεν έχουν ήδη εγγραφεί.

Λίγα λόγια για τις ομιλήτριες

H Μαίρη Αδαμοπούλου είναι δημοσιογράφος στο πολιτιστικό τμήμα της εφημερίδας Τα Νέα. Έχει σπουδάσει Αρχαιολογία και Ιστορία της Τέχνης και έχει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών με ειδίκευση στην Κλασική Γλυπτική από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει εργαστεί στο Υπουργείο Πολιτισμού, στην Αρχαιολογική Εταιρεία και στην Αμερικανική Σχολή Κλασικών Σπουδών, ενώ τα τελευταία 21 χρόνια εργάζεται στην πιο πάνω εφημερίδα καλύπτοντας θέματα του Υπουργείου Πολιτισμού ως διαπιστευμένη συντάκτρια, καθώς και αρχαιολογικά, εικαστικά και ελεύθερα θέματα σχετικά με τον χώρο του Πολιτισμού. Παράλληλα έχει ασχοληθεί με το ραδιόφωνο και την τηλεόραση και συνεργάζεται ως υπεύθυνη Τύπου σε μεγάλες εικαστικές και αθλητικές διοργανώσεις. Μιλά αγγλικά, ιταλικά και ισπανικά.

Η Πόλυ Κρημνιώτη γεννήθηκε στην Αθήνα. Με σπουδές στη δημοσιογραφία, τον ευρωπαϊκό και ελληνικό πολιτισμό, επικεντρώνει τη δημοσιογραφική της δραστηριότητα στον πολιτισμό και ειδικότερα στην πολιτιστική πολιτική και διαχείριση, το βιβλίο, την ιστορία, τα πνευματικά, αισθητικά και ιδεολογικά ρεύματα. Εργάζεται στην εφημερίδα Αυγή όπου είναι αρχισυντάκτρια του Πολιτιστικού Τμήματος. Έχει εργαστεί στην ΕΡΤ, στη σύνταξη ειδήσεων αλλά και ως παραγωγός ραδιοφωνικών εκπομπών και αρχισυντάκτρια σε τηλεοπτικές εκπομπές για τον πολιτισμό. Έχει συνεργαστεί με εφημερίδες, λογοτεχνικά και ιστορικά περιοδικά αλλά και ως υπεύθυνη Τύπου σε μεγάλους πολιτιστικούς οργανισμούς (Εθνικό Θέατρο, Φεστιβάλ Αθηνών κ.α.). Έχει επιμεληθεί λογοτεχνικές, δοκιμιακές και δημοσιογραφικές εκδόσεις.


Φωτογραφία: Katra

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.