Τα podcast του BookSitting | O Παναγιώτης Τερζάκης διαβάζει τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού

Το BookSitting εγκαινιάζει σειρά podcast για την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Στο πρώτο επεισόδιο, ο Παναγιώτης Τερζάκης διαβάζει τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού.

Ο Παναγιώτης Τερζάκης, με την επιβλητική, χαρακτηριστική φωνή του, διαβάζει για το BookSitting τα τρία σχεδιάσματα του ποιήματος «Ελεύθεροι Πολιορκημένοι» του Διονύσιου Σολωμού. Ένα από τα κορυφαία έργα του ποιητή, και της νεοελληνικής ποίησης γενικότερα, με θέμα τον ηρωικό αγώνα των Μεσολογγιτών κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) ως την έξοδό τους, την παραμονή των Βαΐων.

Ένα έργο ζωής του Σολωμού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και διασώθηκε σε χειρόγραφα «αποσπάσματα», τρία «Σχεδιάσματα», καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει διαφορετικό στάδιο επεξεργασίας και διαφορετική αντίληψη του ποιητή.

Ο Παναγιώτης Τερζάκης διαβάζει τους Ελεύθερους Πολιορκημένους του Διονύσιου Σολωμού BookSitting

Ο Παναγιώτης Τερζάκης, με την επιβλητική, χαρακτηριστική φωνή του, διαβάζει για το BookSitting τα τρία σχεδιάσματα του ποιήματος "Ελεύθεροι Πολιορκημένοι" του Διονύσιου Σολωμού. Ένα από τα κορυφαία έργα του ποιητή, και της νεοελληνικής ποίησης γενικότερα, με θέμα τον ηρωικό αγώνα των Μεσολογγιτών κατά τη δεύτερη πολιορκία του Μεσολογγίου (1825-1826) ως την έξοδό τους, την παραμονή των Βαΐων.  Ένα έργο ζωής του Σολωμού που δεν ολοκληρώθηκε ποτέ και διασώθηκε σε χειρόγραφα "αποσπάσματα", τρία "Σχεδιάσματα", καθένα από τα οποία αντιπροσωπεύει διαφορετικό στάδιο επεξεργασίας και διαφορετική αντίληψη του ποιητή.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.