4ος Παγκόσμιος Λογοτεχνικός Διαγωνισμός του Συλλόγου «Λίνος»

O Σύλλογος Λόγου – Μουσικής – Τέχνης «Λίνος» προκηρύσσει τον 4ο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Δοκιμίου, Διηγήματος και Παραμυθιού. Διαβάστε πώς θα πάρετε μέρος.

O Σύλλογος Λόγου – Μουσικής – Τέχνης «Λίνος» προκηρύσσει τον τέταρτο Παγκόσμιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ποίησης, Δοκιμίου, Διηγήματος και Παραμυθιού. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι γράφουν ποίηση και πεζό λόγο στην ελληνική γλώσσα άνω των 18 ετών, ανεξαρτήτως τόπου διαμονής και εθνικότητας.

Γενικοί όροι του διαγωνισμού

1. Ποίηση
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα ποίημα μέχρι 30 στίχους με ελεύθερο θέμα.

2. Δοκίμιο
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα δοκίμιο από 5-10 σελίδες με ελεύθερο θέμα (συμμετοχές με κείμενα κάτω των πέντε σελίδων θα ακυρώνονται).

3. Διήγημα
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα διήγημα μέχρι έξι (6) σελίδες με ελεύθερο θέμα.

4. Παραμύθι
Οι διαγωνιζόμενοι μπορούν να συμμετάσχουν με ένα παραμύθι μέχρι δώδεκα (12) σελίδες με ελεύθερο θέμα.

H υποβολή των έργων θα πραγματοποιηθεί από την 20η Ιανουαρίου 2021 έως την 11η Απριλίου 2021. Κάθε συμμετοχή που θα σταλεί εκτός του συγκεκριμένου χρονικού ορίου, θα θεωρείται εκπρόθεσμη και δεν θα γίνεται δεκτή. Η γραμματοσειρά σε όλα τα κείμενα να είναι Times New Roman και μέγεθος γραμμάτων 14. Όλα τα έργα να είναι αδημοσίευτα, πρωτότυπα, να μην έχουν βραβευτεί από άλλο προηγούμενο διαγωνισμό άλλου φορέα και να είναι δημιουργήματα μόνο ενός συγγραφέα. Στην πρώτη σελίδα κάθε έργου πρέπει να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, η κατηγορία που διαγωνίζεται (π.χ. Ποίηση) και το ψευδώνυμο. Τυχόν φωτογραφίες, βιογραφικά ή οτιδήποτε άλλο σημάδι πάνω στη σελίδα, αυτομάτως θα θέτει το κείμενο εκτός συμμετοχής. Κείμενα γραμμένα σε τοπική διάλεκτο ή άλλη ξένη γλώσσα, θα απορρίπτονται.

Υποβολή των έργων

Γενικά

Ο Σύλλογος Λόγου-Μουσικής-Τέχνης «ΛΙΝΟΣ» πρωτοπορώντας και ακολουθώντας τις επιταγές της εξέλιξης των επικοινωνιών, αλλά αντιμετωπίζοντας την ανάγκη της διευκόλυνσης των διαδικασιών τόσο των διαγωνιζομένων όσο και των κριτικών επιτροπών, που είναι επιβεβλημένη και ένεκα των δυσχερών συνθηκών, που προκύπτουν από την Πανδημία, αποφάσισε να αλλάξει τον τρόπο υποβολής των έργων των διαγωνιζομένων. Ο νέος τρόπος είναι πιο εύκολος, ταχύτερος, ασφαλής και φυσικά διασφαλίζει το αδιάβλητο και την αντικειμενικότητα της κρίσης των διαγωνιζομένων έργων σε όλες τις φάσεις της διαδικασίας αξιολόγησης.

Σημαντική επισήμανση: Τα διαγωνιζόμενα έργα ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΟΣΤΑΛΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟ, αλλά ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ μέσω email (ο τρόπος θα εκτεθεί αναλυτικά στη συνέχεια).

Διαδικασία υποβολής έργων

Α΄φάση

Ο διαγωνιζόμενος συγγραφέας πρέπει να στείλει το έργο του στο email του «ΛΙΝΟΥ» στην ηλεκτρονική διεύθυνση sylglinos@yahoo.com. Προσοχή, το έργο πρέπει να αποσταλεί από ένα email που να μην φανερώνει την πραγματική ταυτότητα του διαγωνιζόμενου. Προς τούτοις ο διαγωνιζόμενος μπορεί να δημιουργήσει ένα δεύτερο email με στοιχεία που δεν θα φανερώνουν την ταυτότητά του ή να χρησιμοποιήσει το email κάποιου άλλου προσώπου (που δεν θα φανερώνει όμως έστω και έμμεσα την πραγματική ταυτότητα του διαγωνιζόμενου).
Στο θέμα του αποσταλέντος email θα αναγράφεται ο τίτλος του έργου και η κατηγορία, στην οποία θα διαγωνιστεί το υποβαλλόμενο έργο (π.χ. «Η ΓΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ» –ΔΟΚΙΜΙΟ). Το έργο θα σταλεί ως συνημμένο αρχείο word ή pdf.
Στο έργο επίσης θα αναγράφεται εκτός του τίτλου, το είδος του έργου (π.χ. Ποίηση) και σε εμφανές σημείο (επάνω δεξιά στην αρχική σελίδα) με έντονα γράμματα το ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ, με το οποίο θα διαγωνιστεί ο συγγραφέας. Το λογοτεχνικό ψευδώνυμο να μην έχει χρησιμοποιηθεί σε προηγούμενους διαγωνισμούς. Προσοχή, μόνο το ψευδώνυμο και κανένα άλλο στοιχείο.
Με τον τρόπο αυτό οι διαγωνιζόμενοι εύκολα, γρήγορα και διασφαλίζοντας την ανωνυμία τους μπορούν άμεσα να στείλουν το διαγωνιζόμενο έργο τους.
Με την ηλεκτρονική αποστολή των έργων ολοκληρώνεται η πρώτη φάση του διαγωνισμού.

Β΄φάση

Αφού οι κριτικές επιτροπές ολοκληρώσουν το έργο τους και εξαχθούν τα αποτελέσματα του διαγωνισμού ο Πρόεδρος του διαγωνισμού θα ενημερώσει τους βραβευθέντες και διακριθέντες στο email από το οποίο οι διαγωνιζόμενοι απέστειλαν τα έργα τους, ώστε με νέο email οι βραβευθέντες να αποστείλουν τα πραγματικά τους στοιχεία (Ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, τίτλο έργου, κατηγορία, τηλέφωνο σταθερό και κινητό και e-mail), προκειμένου να τυπωθούν τα βραβεία και να υπάρξει ενημέρωση για την τελετή απονομής.

Τα επίσημα αποτελέσματα θα αναρτηθούν στις ανάλογες σελίδες του Συλλόγου στο facebook κλπ. Η τελετή απονομής των βραβείων θα γίνει στην Αθήνα με τη φυσική παρουσία όλων των συντελεστών, εφόσον το επιτρέψουν οι συνθήκες της πανδημίας. Σε διαφορετική περίπτωση τα βραβεία θα αποσταλούν ταχυδρομικά. Όσοι μένουν μακριά και δεν μπορέσουν να παρευρεθούν μπορούν να στείλουν αντιπρόσωπο, κατόπιν συνεννόησης με την υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων κυρία Τζούλια Πουλημενάκου.

Τα έργα που δεν θα πληρούν τους όρους και τις προδιαγραφές της προκήρυξης του διαγωνισμού, θα ακυρώνονται. Η κριτική επιτροπή δικαιούται να απονείμει Βραβεία, Επαίνους και Διακρίσεις. Η τελική απόφαση της Κριτικής Επιτροπής δεν επιδέχεται αμφισβήτηση και είναι οριστική. Επισημαίνεται ότι, δεν δίνονται ειδικές και γενικές βαθμολογίες των κριτικών επιτροπών στους διαγωνιζόμενους.
Τα βραβευμένα έργα δεν επιστρέφονται και όσα δεν βραβευτούν, μαζί με τα προσωπικά τους στοιχεία θα διαγραφούν.

Για τυχόν απορίες παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με την υπεύθυνη των δημοσίων σχέσεων του συλλόγου κυρία Τζούλια Πουλημενάκου στο email του συλλόγου sylglinos@yahoo.com ή στο τηλέφωνο 6980721418.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.