Μικρά Ψυχολογικά | Μπετίνα Ντάβου

Μια συλλογή από κείμενα μικρά, γιατί αυτό είναι η ζωή: μικρές-μικρές στιγμές που μόνον αν τις ανοίξουμε αναδύεται ο ψυχικός τους πλούτος. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαζήση. 

Μικρά ΨυχολογικάΓιατί, για ένα μικρό παιδί, το πεντάλεπτο διαρκεί μια αιωνιότητα και γιατί η αγκαλιά είναι η καλύτερη βιταμίνη της ψυχής; Γιατί οι άντρες δυσκολεύονται να κλάψουν; Ποιος μας κλέβει το χρόνο της ονειροπόλησής μας και πού θα βρούμε τα μικρά συστατικά της χαράς; Πώς ένα μικρό συμβάν, που διαρκεί ελάχιστα δευτερόλεπτα, μπορεί να γίνει αφορμή μιας μεγάλης συναισθηματικής παρεξήγησης και γιατί οι διαδικτυακές μας συνομιλίες δεν μπορούν να αντικαταστήσουν τη φυσική επαφή; Πώς μπορεί να μας παραπλανήσει μια είδηση και γιατί η πληροφόρηση δεν είναι γνώση; Σαράντα μικρά κείμενα πραγματεύονται ερωτήσεις σαν κι αυτές.

Τα Μικρά Ψυχολογικά είναι μια συλλογή από κείμενα μικρά, γιατί αυτό είναι η ζωή: μικρές-μικρές στιγμές που μόνον αν τις ανοίξουμε αναδύεται ο ψυχικός τους πλούτος.

Γράφτηκαν με αφορμή μια παρατήρηση από την καθημερινή ζωή, μια καινούρια έρευνα που δημοσιεύτηκε και φώτισε χρόνιες, βασανιστικές απορίες για τη συμπεριφορά και τις σχέσεις των ανθρώπων ή μια παλιότερη, που φάνηκε να εξηγεί καλά κάποιο τρέχον συμβάν.

Παρουσιάζονται σε τρεις ενότητες:
– Για έναν, δηλαδή για την ατομική ψυχική ζωή
– Για δύο, δηλαδή για τις σχέσεις των ανθρώπων
– Για πολλούς, δηλαδή για όψεις της κοινωνικής ζωής

Λίγα λόγια για τη συγγραφέα

Η Μπετίνα Ντάβου γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι Καθηγήτρια Ψυχολογίας στο Εθνικό & Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Διδάσκει στην ανώτατη εκπαίδευση από το 1989 και τα επιστημονικά της βιβλία κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Παπαζήση.

 Info

Μικρά Ψυχολογικά
Μπετίνα Ντάβου
Εκδόσεις Παπαζήση
Σελίδες 160
Τιμή: 9,54€

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.