Ο Θάνατος του Πρίαπου και άλλες ιστορίες | Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης

Επτά ιστορίες που άλλοτε αφορούν το μακρινό παρελθόν και άλλοτε το εγγύτερο, ιδωμένες μέσα από τον φακό της ανθρώπινης περιπέτειας. Το νέο βιβλίο του Αλέξανδρου Γ. Τσαγκαρέλλη κυκλοφορεί από τις εκδόσεις 24γράμματα. 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΙΑΠΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΙΣΤΟΡΙΕΣ«Ο Θάνατος του Πρίαπου και άλλες ιστορίες», τουτέστιν μια σειρά από εφτά ιστορίες, μικρές, ή μεγάλες στην έκταση, αλλά με τον ίδιο παρονομαστή, δηλαδή την ζωή την ίδια που κυλάει στον δικό της δρόμο, ένα δρόμο όπου:

μια ανατομική διαφοροποίηση – ιδιαίτερα στα επίμαχα σημεία,
μια παρατήρηση από τον καθηγητή της λογοτεχνίας,
μια συνάντηση στο βιβλιοπωλείο του Foyles, στο Λονδίνο,
ένα όνειρο στην μέση μιας απόδρασης απο το κατεστημένο της εποχής,
μια προσωπική επιλογή ή αδυναμία,
κι ακόμα κι ένα καπρίτσιο του καιρού, μπορεί να φέρει τ’ απάνω κάτω στην πορεία της.

Διηγήσεις που άλλοτε αναφέρονται στο μακρινό παρελθόν, εκείνο που ονομάζουμε «Ιστορία», κι άλλοτε στις μέρες εκείνες που όλοι θυμόμαστε και πολλές φορές αναπολούμε με νοσταλγία, ιδωμένες μέσα απ’ τον φακό της ανθρώπινης περιπέτειας, αποκαλύπτοντας πάντοτε τους στοχασμούς του συγγραφέα.

Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Αλέξανδρος Τσαγκαρέλλης, φιλόλογος, γεννήθηκε στην Μυτιλήνη και ζει στην Αθήνα. Κυκλοφορούν επίσης τα εξής έργα του: Μυθιστορήματα: Σταγόνες στην Πέτρα/ Καστανιώτης, Αλκαίος ο Λέσβιος/Εύανδρος & Μπατσιούλας,  Η Λίμνη της Φωτιάς, Εύρηκα!, Η τελευταία θυσία/Μπατσιούλας, Μια παλιά ιστορία/ Γαβριηλίδης, Το Ουρανόδροσο/24γράμματα, Φωνές της Σιωπής/Εντύποις, Διηγήματα Ο Χαμός του Γιώργη και άλλες ιστορίες/24γράμματα, και η έμμετρη θεατρική σάτιρα Τ’ Ανεμογκάστρι/Μπατσιούλας. Διηγήματά και ποιήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε διάφορα περιοδικά και συλλογικές εκδόσεις. Έχει τιμηθεί με Β’ Βραβείο Μυθιστορήματος, Γ’ Βραβείο Θεατρικού έργου και Α’ Έπαινο Ποίησης σε Πανελλήνιους Διαγωνισμούς. Είναι μέλος της Ε. Ελλ. Λογοτεχνών.


INFO: Ο Θάνατος του Πρίαπου και άλλες ιστορίες, συγγραφέας:  Αλέξανδρος Γ. Τσαγκαρέλλης, εκδόσεις 24γράμματα, σελίδες: 226, τιμή: 15,00€. 

 

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.