12 ημερολόγια για το 2020

Το BookSitting προτείνει δώδεκα ξεχωριστά ημερολόγια για να επιλέξετε αυτό που σας ταιριάζει και σας εμπνέει περισσότερο! 

Επιμέλεια: Αλεξία Καλογεροπούλου
alexia.kalogeropoulou@gmail.com

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2020.jpg

Περί Πάθους, εκδόσεις IANOS, τιμή: 5,55€.

ΠΕΡΙ ΠΑΘΟΥΣ.jpgΤο Ημερολόγιο του 2020 των εκδόσεων Ιανός εξυμνεί το πάθος σε όλες τις μορφές του. Σχεδόν κάθε λογοτέχνης, ποιητής, στιχουργός και στοχαστής έχει γράψει για το πάθος.

Από τον Κ. Π. Καβάφη, τον Γιώργο Σεφέρη και τον Ντίνο Χριστιανόπουλο έως και την Κική Δημουλά, τη Λίνα Νικολακοπούλου και τον Ισίδωρο Ζουργό, αλλά και πληθώρα ξένων συγγραφέων. Το πάθος εξυμνείται με… πάθος! Το πάθος μας θυμίζει πως είμαστε άνθρωποι κι έχουμε ανάγκες: σωματικές, ψυχολογικές, αυτοπραγμάτωσης, ανάγκες να εξελιχθούμε σε κάτι που είμαστε καλοί, ανάγκη να βιώσουμε στιγμές έντονες και μοναδικές. Ανάγκη να ζήσουμε!

Στο εξώφυλλο απεικονίζεται το έργο «Η Θεσσαλονίκη των κοριτσιών» του Γιώργου Σταθόπουλου.


Ημερολόγιο για επαναστάτριες, Έλενα Φαβίλι, Φραντσέσκα Καβάλο, εκδόσεις Ψυχογιός, τιμή: 14,40€.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΡΙΕΣ.pngΈνα καλαίσθητο, σκληρόδετο ημερολόγιο προτείνουν οι εκδόσεις Ψυχογιός για το 2020, σε πολυτελή έκδοση, για τους φαν των Επαναστατριών.

Περιλαμβάνει εικόνες από τις «Ιστορίες της καληνύχτας για επαναστάτριες», ρήσεις, πρωτότυπα κειμενάκια και κόμικς, καθώς και επιπλέον περιεχόμενο που θα εμπνεύσει κάθε κορίτσι και γυναίκα να… επαναστατήσει!


Ημερολόγιο Υγείας 2020, επιμέλεια: Βαγγέλης Πρατικάκης, εκδόσεις Παπαδόπουλος, τιμή: 6,99€. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΥΓΕΙΑΣ 2020.jpgΤο Ημερολόγιο Υγείας 2020 των εκδόσεων Παπαδόπουλος, υπόσχεται να μας βάλει φέτος στη διαδικασία να φροντίσουμε περισσότερο το σώμα και το μυαλό μας, και αυτό είναι πιο εύκολο αν έχουμε αξιόπιστη καθοδήγηση.

Οι συμβουλές που έχει συγκεντρώσει ο Βαγγέλης Πρατικάκης είναι βασισμένες σε πρόσφατες έρευνες και διατυπωμένες προσεκτικά και σε απλή γλώσσα, για να σας βοηθήσουν να βελτιώσετε πολλές, διαφορετικές πτυχές της ζωής σας και να νιώσετε καλύτερα!


Λογοτεχνικό ημερολόγιο 2020 – Προλεγόμενα μιας Μεγάλης Επανάστασης, εκδόσεις Πατάκη, σελίδες: τιμή: 12,20€.

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΠΑΤΑΚΗΣ.jpgH µεγάλη επανάσταση του Εικοσιένα δεν ήρθε ως ξαφνική έµπνευση να αποτιναχτεί ο ζυγός της δουλείας κι ούτε χαρίστηκε ως ουρανόπεµπτο δώρο· την προετοίµασαν, σε όλη τη διάρκεια της Τουρκοκρατίας, αλλεπάλληλες εξεγέρσεις, αιµατοκυλισµένα κινήµατα —άλλα προδοµένα κι άλλα αποτυχηµένα— και συνεχείς απόπειρες να διαµφισβητηθεί ένοπλα η κραταιά εξουσία του Τούρκου δυνάστη.

Έτσι προετοίµασαν το ’21 ο Ρήγας, οι Φιλικοί, το κλεφταρµατολικό σπαθί, οι θαλασσοµάχοι του Αιγαίου, το δηµοτικό τραγούδι, οι ποιητές και οι φωτισµένοι πνευµατικοί άνθρωποι.

Στο Λογοτεχνικό Ηµερολόγιο 2020 κορυφαίοι δηµιουργοί της τέχνης του λόγου αφηγούνται πώς γράφτηκε αυτό το µακραίωνο απελευθερωτικό προοίµιο, που τελικά εξασφάλισε µε το σπαθί του 1821 το πολυαίµατο δικαίωµα της ελευθερίας του ελληνικού λαού.

Tο εξώφυλλο κοσµεί το έργο του Luigi Mayer (1755-1803) «Το λιµάνι του Πυθαγορείου στη Σάµο» (λεπτοµέρεια).Καλύτερα γίνεται, Νάνσυ Μαλλέρου, εκδόσεις Πεδίο, σελίδες: 263, τιμή: 13,90€.

ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΓΙΝΕΤΑΙ.jpg‘Eνα ιδιαίτερο ημερολόγιο προτείνουν για το 2020 οι εκδόσεις Πεδίο.

Με δεδομένο ότι «οι εγγραφές στον εγκέφαλό μας», δηλαδή όλα όσα σκεφτόμαστε ή λέμε κατ’ επανάληψη στον εαυτό μας, υπαγορεύουν τις επιλογές και
τις συμπεριφορές μας, διαμορφώνουν τον χαρακτήρα μας και καθορίζουν τη
ζωή μας, η Δρ Νάνσυ Μαλλέρου, ιδρύτρια του Life Coaching Clinic group και δημιουργός του ημερολογίου προτείνει «να επιλέξουμε θετικές εγγραφές και να τις χρησιμοποιήσουμε κατάλληλα».

Στο Ημερολόγιο Life Coaching υπάρχουν εργαλεία, ασκήσεις και δράσεις που θα μας βοηθήσουν να περάσουμε ένα υπέροχο 2020 και να εξελιχθούμε. Κάθε μήνας είναι αφιερωμένος σε ένα θέμα, όπως η αυτοπεποίθηση, οι σχέσεις, η φροντίδα του εαυτού, η έμπνευση, οι αποφάσεις, τα όρια, το όραμα, η αυτοηγεσία, ο εσωκεντρισμός κ.ά. Μαζί με τις ασκήσεις, καλούμαστε να αναζητήσουμε τις εμπνευσμένες φράσεις κάθε εβδομάδας και τις ειδικές μέρες κάθε μήνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας μέσα από έναν διαφορετικό τρόπο σκέψης: πιο θετικό, πιο δημιουργικό.


Πάντα να ξαναρχίζεις, εκδόσεις Αιώρα, τιμή: 7,90€.

ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΞΑΝΑΡΧΙΖΕΙΣ.jpgΟ στίχος του Paul Valery (1871-1945) «Πάντα να ξαναρχίζεις» είναι ο τίτλος του ημερολογίου της Αιώρας για το 2020.

Το ημερολόγιο είναι εβδομαδιαίο, κομψό και χρηστικό, με  απέριττη αισθητική, και κυκλοφορεί σε έξι διαφορετικά χρώματα εξωφύλλου.

Τα κείμενα που φιλοξενούνται, μέσα από τη θεματική ποικιλία και την πολυφωνία τους, αποπνέουν θετική διάθεση, εμπνέουν αισιοδοξία και προτρέπουν στη βελτίωση του εαυτού μας και του κόσμου γύρω μας, αρχίζοντας ξανά από τη νέα χρονιά.


Κάθε μέρα και καλύτεροι… με τα παιδιά μας, Αλεξάνδρα Καππάτου, εκδόσεις Μίνωας, τιμή: 12,90€.

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΜΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.jpgΟι εκδόσεις Μίνωας, για άλλη μια χρονιά, προτείνουν, μεταξύ άλλων, το ημερολόγιο της έμπειρης ψυχολόγου Αλεξάνδρας Καππάτου.

Στις σελίδες αυτού του ημερολογίου θα βρούμε συμβουλές για διάφορα θέματα που μας απασχολούν στην καθημερινότητα, όπως η σχέση με τον σύντροφό μας, ο ύπνος των παιδιών, η διατροφή, το σχολείο, οι φιλίες, ο εκφοβισμός, τρόποι για την ανάπτυξη της αυτοεκτίμησης, η σεξουαλικότητα.

Επειδή αναμφίβολα γονιός δεν γεννιέσαι αλλά γίνεσαι, το ημερολόγιο του 2020 έρχεται να μας συντροφεύσει όλη τη χρονιά και να μας στηρίξει στον γονικό αλλά και στον συντροφικό μας ρόλο.


Ημερολόγιο Καλοτυχίας – Ταξίδι στην τύχη, Σάρα Φαφούτη, εκδόσεις Μύρτος, τιμή: 12,00€. 

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΚΑΛΟΤΥΧΙΑΣ.jpgΤο Ημερολόγιο Καλοτυχίας των εκδόσεων Μύρτος μάς καλεί σε ένα μακρύ, καλότυχο και μαγευτικό ταξίδι στον κόσμο που υπόσχεται τύχη, ευημερία, υγεία και καλή ζωή!

Σε όλους τους πολιτισμούς, την περίοδο των εορτών, αναβιώνουν έθιμα με ρίζες πανάρχαιες. Έθιμα που κρατούν ζωντανή την παράδοση, φέρνουν την οικογένεια πιο κοντά και ενώνουν κοινωνίες. Μα πάνω απ’ όλα, οι άνθρωποι εύχονται και ονειρεύονται παντού και πάντοτε με τον ίδιο τρόπο να έχουν υγεία, τύχη και ευημερία.

Ανακαλύψτε στις σελίδες του ημερολογίου μυστικά της καλής τύχης, θρύλους και ιστορίες μακρινών πολιτισμών από τη μια άκρη του πλανήτη ως την άλλη, ταξιδεύοντας σε γνωστούς, αλλά και πιο άγνωστους προορισμούς.2020 μέρες χαράς, Σμαρούλα Παντελή, εκδόσεις Πατάκη, τιμή: 11,90€.

PP_19_Hmera_Ekswf_FINAL Α copyΗ Σμαρούλα Παντελή και οι εκδόσεις Πατάκη παρουσιάζουν ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά με πολλές ιδέες οι οποίες θα ανοίξουν την πόρτα της καρδιάς στη χαρά, που είναι από τα πιο παρεξηγημένα συναισθήματα.

Μας καλεί σε ένα ταξίδι μέσα στις ώρες, στις μέρες και στους μήνες αυτού του χρόνου ακολουθώντας τα ίχνη της χαράς, για να φωτιστεί η καθημερινότητα και να δοθεί αξία στην κάθε στιγμή.Ημερολόγιο Γένους Θηλυκού, Αναστασία Καμβύση, εικόνες: Ντανιέλα Σταματιάδου, εκδόσεις Παπαδόπουλος, τιμή: 9,99€.

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΓΕΝΟΥΣ ΘΗΛΥΚΟΥ 2020 - ΛΕΥΚΟ.20 πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις το 2020

Ότι ο φεμινισμός είναι γένους αρσενικού. Ότι ο χρόνος είναι σχετικός (μπορεί να σου πάρει 45 λεπτά για να δώσεις αντιβίωση σε μια γάτα, αλλά μόλις μία στιγμή για να χάσεις σχεδόν όλες τις αναμνήσεις σου, αν κάποιος σου κλέψει το κινητό).

Ότι υπάρχει ένας άντρας που μπορεί να κάνει το πιο απίθανο πράγμα εκεί που δεν το περιμένεις, κι ένας άλλος που θα σε ακολουθήσει ως την άκρη του κόσμου, αν αποφασίσεις ξαφνικά να φύγεις για εκεί.

Ότι τα περισσότερα εγκλήματα μόδας γίνονται τον Ιούλιο και οι μεγαλύτεροι καβγάδες τον Αύγουστο.

Ότι υπάρχουν τουλάχιστον 20 πράγματα που πρέπει να κάνεις το 2020 αλλά, κι αν δεν καταφέρεις ούτε ένα από αυτά, δεν υπάρχει πρόβλημα: Στην αιωνιότητα όλα μόλις αρχίζουν.

Κυκλοφορεί και σε μαύρο χρώμα.


Μυστικά – Ατζέντα 2020,  Πάουλο Κοέλο, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη, τιμή: 14,50€.

ΜΥΣΤΙΚΑ ΚΟΕΛΟ.jpg

Στο παρόν κρύβεται το μυστικό.

Αν προσέξεις το παρόν, τότε κι αυτό που θα συμβεί στο μέλλον θα είναι καλύτερο.

Ένα ημερολόγιο για τη νέα χρονιά γεμάτο με αποφθέγματα του Πάουλο Κοέλο, σαν τα παραπάνω, του συγγραφέα που εκατομμύρια άνθρωποι θεωρούν ως αλχημιστή των λέξεων.

Οι ιδέες η φιλοσοφία και τα θέματα με τα οποία ασχολείται στα έργα του ευθυγραμμίζονται με τις επιθυμίες αναρίθμητων αναγνωστών που αναζητούν ο καθένας τον δικό του δρόμο, καθώς και νέους τρόπους να κατανοήσουν τον κόσμο.


 

366 ημέρες ευτυχίας, εκδόσεις Ωκεανός, τιμή: 13,90€.

366 ΗΜΕΡΕΣ ΕΥΤΥΧΙΑΣ.jpgΟι εκδόσεις Ωκεανός προτείνουν και αυτή τη χρονιά ένα χρηστικό ημερολόγιο με ρήσεις και σκέψεις μεγάλων προσωπικοτήτων, όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Επίκτητος, o Βενιαμίν Φραγκλίνος, ο Πασκάλ και άλλοι για την ευτυχία και τα μεγάλα, πανανθρώπινα ζητήματα της ζωής για να μας συντροφεύει κάθε μέρα από τις 366 που έχει το 2020.


Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.