Ομιλία | Ο Μπόρχες και η Αρχαία Ελλάδα- Η πρόκληση του λαβυρίνθου

Η Marta Silvia Dios Sanz μιλά στο βιβλιοπωλείο Σπόρος στην Κηφισιά για τη σχέση του Μπόρχες με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία.

ΜΠΟΡΧΕΣ.jpg

Σ’ αυτήν την ομιλία θα έχουμε την ευκαιρία να προσεγγίσουμε το έργο του Μπόρχες σε ανοιχτό διάλογο με την αρχαία ελληνική φιλοσοφία προκειμένου να δούμε εις βάθος μερικά ζητήματα λογοτεχνικής και φιλοσοφικής φύσεως άρρηκτα συνδεδεμένα με την κοσμοθεωρία του συγγραφέα.

Ο Μπόρχες ξεκινά με το συμβολικό αρχέτυπο του Λαβύρινθου από την Αρχαία Ελλάδα και το μετουσιώνει βαθμιαία σε μια φιλοσοφική στάση απέναντι στη ζωή και στη λογοτεχνία. Έτσι λοιπόν όλο το έργο του αποτελεί έναν πολυφωνικό λαβύρινθο που τελικά καταλήγει να συμπεριλαμβάνει τον ίδιο τον συγγραφέα ως λογοτεχνικό χαρακτήρα του Έργου του.


marta-silvia-dios-sanz.jpgΗ Marta Silvia Dios Sanz γεννήθηκε στο Μπουένος Άιρες το 1978. Έκανε σπουδές στην Ιατρική Σχολή και στη Φιλοσοφική Σχολή του Μπουένος Άιρες. Ήρθε στην Αθήνα για να σπουδάσει Ελληνική Φιλολογία. Απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και υποψήφια διδάκτωρ στο τμήμα Νεοελληνικής Φιλολογίας του Πανεπιστημίου της Πελοποννήσου. Έχει μεταφράσει τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στα ισπανικά, καθώς και έχει δημοσιεύσει άρθρα με θέμα τη λογοτεχνία της Λατινικής Αμερικής στο περιοδικό Ομπρέλα. Ασχολείται επίσης με τη συγγραφή και μερικά διηγήματά της έχουν δημοσιευθεί στην Αργεντινή, όπου έχουν πάρει βραβεία σε διεθνείς διαγωνισμούς λογοτεχνίας. Τέλος, διοργανώνει σεμινάρια στην Αθήνα με θέμα τη λογοτεχνία της Αργεντινής.

INFO

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019 | Ώρα 19:00

Ελεύθερη είσοδος

Βιβλιοπωλείο Σπόρος | Δροσίνη 7, Κηφισιά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.