Ο θάνατος ενός δημοσίου υπαλλήλου | Αντόν Τσέχοφ

Μια επιλογή από 19 διηγήματα του Αντόν Τσέχοφ, τα οποία αναδεικνύουν λιγότερο γνωστές πτυχές του. Ιστορίες βουτηγμένες στο μαύρο χιούμορ, στο μυστήριο και στον ερωτισμό, δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του μεγάλου δημιουργού. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μεταίχμιο. 

Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥ.jpgΟ Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ, ο εξέχων εκπρόσωπος της ρωσικής ρεαλιστικής σχολής του 19ου αιώνα, θεωρείται ένας από τους σημαντικότερους διηγηματογράφους της παγκόσμιας λογοτεχνίας, ενώ η συμβολή του στην εξέλιξη του θεάτρου κατά τον 20ό αιώνα είναι καθοριστική.

Η παρούσα έκδοση περιλαμβάνει μια επιλογή από διηγήματά του, τα οποία αναδεικνύουν λιγότερο γνωστές πτυχές του μεγάλου αυτού δημιουργού. Ιστορίες βουτηγμένες στο μαύρο χιούμορ, στο μυστήριο και στον ερωτισμό, δίνουν μια διαφορετική εικόνα του πολυσύνθετου έργου του.

ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ

«Υπάρχουν δυο ειδών συγγραφείς καινοτόµοι: Εκείνοι που φέρουν κάτι το καινούργιο. Το καινούργιο παλιώνει. Και υπάρχουν εκείνοι που φέρουν κάτι το ανεπανάληπτο. Απ’ αυτούς είναι ο Τσέχοφ.»

Άγγελος Τερζάκης

«Ο µεγαλύτερος διηγηµατογράφος όλων των εποχών.»

Ρέιµοντ Κάρβερ

Λίγα λόγια για τον Τσέχοφ

Ο Αντόν Πάβλοβιτς Τσέχοφ γεννήθηκε στις 17 Ιανουαρίου 1860 στην κωµόπολη Ταγκανρόγκ, στη νότια Ρωσία. Ήταν το τρίτο από τα έξι παιδιά της οικογένειάς του και µεγάλωσε σε πολύ αυστηρό και θρησκευτικό περιβάλλον. Από τα γυµνασιακά του ήδη χρόνια ξεκίνησε να δηµοσιεύει µε διάφορα ψευδώνυµα σύντοµα ευθυµογραφήµατα σε χιουµοριστικά περιοδικά. Το 1879 µπήκε στην Ιατρική του πανεπιστηµίου της Μόσχας, την οποία τελείωσε το 1884. Το 1884 επίσης κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο διηγηµάτων Τα παραµύθια της Μελποµένης. Ως γιατρός βοηθούσε τους ανήµπορους και παρείχε τις ιατρικές υπηρεσίες του δωρεάν. ∆ιακρίθηκε τόσο στη συγγραφή θεατρικών έργων όσο και πεζογραφηµάτων. Μερικά από τα πιο γνωστά θεατρικά του είναι: Ο γλάρος, Ο θείος Βάνιας, Οι τρεις αδελφές, Ο βυσσινόκηπος  κ.ά. Πέθανε από φυµατίωση στο Μπαντενβάιλερ της Γερµανίας το 1904.


Info: Ο θάνατος ενός δημοσίου υπαλλήλου, συγγραφέας: Αντόν Τσέχοφ, εισαγωγή – ανθολόγηση – μετάφραση: Σταυρούλα Αργυροπούλου, εκδόσεις Μεταίχμιο, σελίδες: 360, τιμή: 13,30€.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.