9 Ημερολόγια για το 2018

Νέα χρονιά, γεμάτη υποσχέσεις και όνειρα. Για να γίνουν πραγματικότητα χρειάζεται καλή οργάνωση, που αρχίζει με ένα καλό ημερολόγιο. Το BookSitting σάς προτείνει εννέα για να διαλέξετε αυτό που σας ταιριάζει! ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ 2018.jpg

Ποιητικό ημερολόγιο 2018, Γιάννης Κορίδης (επιμ.), εκδόσεις Ιωλκός, σελίδες: 392, τιμή: 15,00€.

ποιητικό ημερολογιο 2018.jpgΠιστό στις αρχές της παράδοσης, τις απαιτήσεις του αναγνωστικού κοινού και για εικοστή τρίτη συνεχόμενη χρονιά, κυκλοφορεί το Ποιητικό Ημερολόγιο με επιμέλεια-ανθολόγηση του Γιάννη Κορίδη και σχέδια του Βασίλη Γεωργίου.

Κάθε μέρα περιέχει τις απαραίτητες ημερολογιακές πληροφορίες κι ένα αντιπροσωπευτικό ποίημα. Ανθολογούνται ποιήματα από την αρχαιότητα έως τις ημέρες μας, από τον Αρχίλοχο στο Διονύσιο Σολωμό κι από τον Κ. Π. Καβάφη στον Τίτο Πατρίκιο.

Ημερολόγιο γένους θηλυκού κόκκινο 2018, Αναστασία Καμβύση, εικονογράφος: Μιχάλης Καζάζης, εκδόσεις Παπαδόπουλος, σελίδες: 224, τιμή: 9,99€. 

ημερολόγιο γένους θηλυκου 2018.gifΤα χρόνια περνούν, οι φιλίες μένουν. Τέσσερις νέες γυναίκες, διαφορετικές μεταξύ τους, αντιμετωπίζουν με χιούμορ και υπομονή τις χαρές και τις λύπες που φέρνει η νέα χρονιά.

Όλα όσα τις χωρίζουν είναι τα ίδια που τις ενώνουν. Σαν κομμάτια ενός παζλ, βρίσκουν αφορμές για να συναντηθούν τουλάχιστον μία φορά κάθε μήνα και αποχαιρετούν τη χρονιά με ένα μεγάλο πάρτι, όπου τίποτα δεν τελειώνει, αλλά όλα αρχίζουν ξανά.

Ημερολόγιο 2018 – 365 ημέρες ευτυχίας, Νεφέλη Χαραλαμπάκου, εκδόσεις Ωκεανός, σελίδες: 384, τιμή: 13,99€.

 Στο χρηστικό αυτό ημερολόγιο, θα 365 ημερες ευτυχίας.jpgβρείτε ρήσεις και σκέψεις μεγάλων προσωπικοτήτων όπως ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Επίκτητος, o Βενιαμίμ Φραγκλίνος, ο Πασκάλ και άλλοι.

Η επιστήμη πάντοτε κάνει λάθη. Ποτέ δεν έλυσε ένα πρόβλημα, χωρίς να θέσει ένα άλλο.
Μπέρναρ Σω

Όταν ήμουν νέος, ήμουν άμυαλος. Τώρα είμαι γέρος, μυαλωμένος και ξεκούτης.
Ζαρκό Πετάν

Οι πονόψυχοι άνθρωποι γίνονται κακοί έμποροι.
Μπαλζάκ

Ημερολόγιο για μαμάδες 2018, Αλεξάνδρα Καππάτου, εκδόσεις Μίνωας, σελίδες: 352, τιμή: 10,99€.

ημερολόγιο για μαμάδες 2018.jpgΑναμφίβολα ο πιο σημαντικός ρόλος στη ζωή ενός ατόμου είναι ο γονικός. Η απόκτηση και η διαπαιδαγώγηση ενός παιδιού αποτελεί μεγάλη πρόκληση και ανεπανάληπτη εμπειρία. Συνεπείς στην ετήσια συνάντησή μας, το ημερολόγιο του 2018 έρχεται να σας συντροφεύσει όλη τη χρονιά και να σας στηρίξει στον γονικό σας ρόλο.

Η Αλεξάνδρα Α. Καππάτου, με την πολυετή εμπειρία και εγκυρότητά της, σας ενημερώνει και σας δίνει συμβουλές για θέματα που σας απασχολούν σχετικά με τα παιδιά και τους εφήβους σας, όπως για τη διαπαιδαγώγηση, το σχολείο, τον ύπνο, τις φιλίες, το διαζύγιο και πολλά άλλα θέματα.

Ημερολόγιο 2018 – Λογοτεχνικές διαδρομές στην Αθήνα, εκδόσεις Μεταίχμιο, σελίδες: 264, τιμή: 7,70€. 

λογοτεχνικές διαδρομές στην Αθήνα.jpg«Το ηµερολόγιο αυτό, καθώς επιτρέπει τη συγκατοίκηση πολλαπλών ερµηνευτικών προθέσεων και διαφορετικών συγκινησιακών διαθέσεων απέναντι στην ελληνική πρωτεύουσα, απελευθερώνει τελικά την ίδια την ερµηνευτική διαδικασία του άστεως και µας παραδίδει µια Αθήνα ως µια πόλη ελεύθερη και ανοικτή.»

Απόσπασμα από το προλογικό σηµείωµα του Νίκου Βατόπουλου, οι φωτογραφίες του οποίου συνοδεύουν τα κείμενα του ημερολογίου.

Κυρ 2018 – πίσσα και πούπουλα, εκδόσεις Διόπτρα, σελίδες: 128, τιμή: 16,60€. 

KYR.pngΟ ΚΥΡ, άκρως δημιουργικός, όπως κάθε χρόνο στο Ημερολόγιό του που πλέον έχει γίνει θεσμός με φανατικούς αναγνώστες, προκαλεί το γέλιο με το έξυπνο και καυστικό του χιούμορ.

Ο τίτλος του Ημερολογίου του 2018 είναι «Πίσσα και πούπουλα» και οι γελοιογραφίες του, όπως κάθε φορά, επίκαιρες και διασκεδαστικές.

Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία, εκδόσεις Καστανιώτη, σελίδες: 128, τιμή: 8,48€.

Ένα σπαρταριστό ημερολόγιο, μια απολαυστική ανθολογία με τα πιο δημοφιλή «τιτιβίσματα» που δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα Ο τοίχος είχε τη δική του υστερία (hysteria.gr).

ο τοίχος είχε τη δική του υστερία.jpgΑπό τον πρόλογο της έκδοσης:

Πρώτη φορά 2018 λοιπόν. Το πιστέψαμε, το φέραμε, το στηρίζουμε. Είναι η ελπίδα μας. Το τιμούμε με τις τοπ 9,99 φατσούλες που θα σαρώσουν τα νταουνλόουντζ της χρονιάς.

Φατσούλα «Πρώτη φορά Αριστεροακροδεξιά». Μπουκωμένη με ένα ανδρικό μόριο που αναπτύσσεται διαγώνια από κάτω προς τα πάνω, από αριστερά προς άκρα δεξιά. Τα μάτια γουρλωμένα (λογικό). Απευθύνεται αποκλειστικά στην ελληνική αγορά. Χρώμα: το κοροϊδί.

Φατσούλα «Επαίτης». Με ένα χέρι μπροστά από το κεφάλι που προτείνει την παλάμη. Όλο και κάτι επαιτεί ο καθένας μας: χρήμα, αγάπη, χαρά, νοιάξιμο, ανέσεις κ.λπ. Τα μάτια τύπου «Δώσε κι από δω». Χρώμα: αυτό της ντροπής, το ντροπί.

Ο Μικρός Πρίγκιπας, εκδόσεις Πατάκη, σελίδες: 424. τιμή: 10,90€.

mikros prigipas.JPGΓια όλους τους θαυμαστές του πιο αγαπημένου λογοτεχνικού ήρωα. Με εικόνες από την ταινία «Ο Μικρός Πρίγκιπας» (σε συνεργασία με το Ίδρυμα Σαιντ Εξυπερύ), καθώς και χαρακτηριστικά αποσπάσματα από τον Μικρό Πρίγκιπα, το αγαπημένο βιβλίο μικρών και μεγάλων, σε ελληνικά, γαλλικά και αγγλικά.

Ημερολόγιο Καλοτυχίας 2018, εκδόσεις Μύρτος, σελίδες: 144.

cover calendar final 2018.jpg«Καλά κρυμμένα μυστικά» από τη Μικρά Ασία ταξιδεύουν στο χρόνο για να μας χαρίσουν αισιοδοξία, δύναμη και ελπίδα μέσα από τις σελίδες του Ημερολογίου Καλοτυχίας 2018.

Μια Μικρασιάτισσα αρχόντισσα γιαγιά μας μεταδίδει τις εμπειρίες της ζωής της με αγάπη νοσταλγία και σεβασμό. Σ’ ένα μικρό τετράδιο με κιτρινισμένα φύλλα, μυρωμένο από κανέλα, λεβάντα και γιασεμί, που συμπλήρωνε για χρόνια κάθε τι σχετικό με την καλή τύχη, μας φανερώνει όσα έφερε μαζί της ξεριζωμένη από τον τόπο της. Όλα όσα είδε και άκουσε, όσα μπόρεσε και κατέγραψε, φύλαξε και προστάτεψε, έθιμα, μύθους, γνωμικά, σκέψεις και συναισθήματα της στιγμής, αυθόρμητες κουβέντες από τη γη και τον αέρα της Ανατολής.

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.