Το βιβλίο της εβδομάδας: «Επικουρείων Δόξαι: η τέχνη της ευδαιμονίας»

Αυτή την εβδομάδα το BookSitting προτείνει το βιβλίο «Επικουρείων Δόξαι: η τέχνη της ευδαιμονίας», του επ. καθηγητή Νευρογενετικής Χρήστου Γιαπιτζάκη, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπασωτηρίου. 

ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΩΝ ΔΟΞΑΙΈνα ενδιαφέρον, καλογραμμένο και πολύ κατατοπιστικό βιβλίο για την επικούρεια φιλοσοφία, το οποίο θα απολαύσουν τόσο οι «γνώστες» της φιλοσοφίας όσο και οι «αρχάριοι».

Αν και «παρεξηγημένη» από πολλούς μέχρι τις τελευταίες δεκαετίες, η επικούρεια φιλοσοφία είναι σήμερα πιο επίκαιρη από ποτέ. Αποτελεί την ενοποιητική βάση όλων των κύριων χαρακτηριστικών του σύγχρονου κοσμικού ανθρωπισμού, τα οποία είναι η φυσιοκρατία, η φιλανθρωπία, η ηθική φιλοσοφία που βασίζεται κάθε αξία του ατόμου, λόγω της ανθρώπινης φύσης του, η ελευθεραία επιλογής που περιλαμβάνει την ελευθερία θρησκευτικής έκφρασης, η δικαιοσύνη ως κοινωνικό συμβόλαιο, η ποιότητα ζωής και η ευτυχία όλων των ανθρώπων ως ο βασικός στόχος της ανθρωπότητας.

Στο πρώτο μισό του βιβλίου ο αναγνώστης μαθαίνει σημαντικά στοιχεία για τη ζωή και το έργο του Επίκουρου, τις βασικές αρχές της φιλοσοφίας του αλλά και εύστοχες συγκριτικές παρατηρήσεις αναφορικά με άλλες φιλοσοφικές προσεγγίσεις. Στο δεύτερο μισό ο αναγνώστης διαβάζει αποφθέγματα και αποσπάσματα από την επικούρεια διδασκαλία, που έχει επιλέξει προσεκτικά ο συγγραφέας.

Διαβάστε τη συνέντευξη του Χρήστου Γιαπιτζάκη στο BookSitting.


Info: Επικουρείων Δόξαι: η τέχνη της ευδαιμονίας, συγγραφέας: Χρήστος Γιαπιτζάκης, εκδόσεις Παπασωτηρίου, σελ. 215, τιμή: 12,00€. 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για την εξάλειψη των ανεπιθύμητων σχολίων. Μάθετε πως επεξεργάζονται τα δεδομένα των σχολίων σας.